SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Washington Capitals – New York Islanders: Saarelaiset saapuvat pääkaupunkiin!
  • Johannes
    Romu

Washington Capitals – New York Islanders: Saarelaiset saapuvat pääkaupunkiin!

julkaistu: 18.01.2019 13:07

Itäisen konferenssin Metropolin divisioonassa pelataan todella mielenkiintoinen ottelu, kun Washington Capitals saa vieraakseen New York Islandersin. Pelipaikkana toimii Capsien kotiluola Capital One Arena.

Kotijoukkue Washington Capitals saapuu parin lepopäivän jälkeen takaisin kaukaloon. Joukkueelle pieni tauko tuli todellakin tarpeeseen, sillä Capitalsin viime aikaiset otteet kaukalossa ovat olleet surkeita. Capitals saapuu kotiyleisön eteen kolmen ottelun tappioputkessa. Joukkue sai selkäänsä edellisessä ottelussa oikein huolella, kun Nashville Predators pyyhki kantrikaupungissa hallitsevilla mestareilla lattiaa maalein 7-2.

Capitals on tappioputkesta huolimatta itäisen konferenssin neljäs ja Metropolin divisioonan jaetulla kärkipaikalla, 59 pisteellä. Joukkue pääsee otteluun ilman suurempia loukkaantumisia ja maalissa aloittanee Braden Holtby (91.22/2.85).

Vierasjoukkue New York Islandersille Capitals -ottelu on B2B -otteluiden jälkimmäinen vääntö. Islanders kellisti eilen kotiaskissaan New Jersey Devilsin maalein 4-1, mikä oli joukkueen kolmas peräkkäinen voitto ja neljäs viimeisessä viidessä ottelussa. Islanders on suorittanut muutenkin tasaisesti viime aikoina, häviten vain kaksi kertaa viimeisestä kymmenestä pelistä.

Islandersin hyvät otteet näkyvät konkreettisesti sarjataulukossa, sillä joukkue on noussut itäisen konferenssin kärkikahinoihin. Joukkue on itäisen konferenssin kuudes ja Metropolin divisioonan kolmas, 58 pisteellä. Eroa on siis Metropolin divisioonan kärkipaikalla majaileviin Columbus Blue Jacketsiin ja Capitalsiin vain 1 piste!

Islandersin sairastuvalta löytyy puolustaja Thomas Hickey sekä hyökkääjä Andrew Ladd. Hyökkääjä Tom Kuhnhackl potee flunssaa ja laiturin pelikuntoa tarkkaillaan päivä kerrallaan. Maalissa saatetaan hyvin nähdä eilen pelannut Robin Lehner (92.83/2.11), sillä kassari pääsi eilen Devilsiä vastaan todella helpolla.

Washington Capitalsista on leivottu ottelun todellinen ennakkosuosikki, osittain joukkueiden keskinäisen historian ja edellisen kohtaamisen perusteella. Joukkueet kohtaavat toistamiseen tällä kaudella. Ensimmäisen ottelun vei nimiinsä Barclays Centerissä Capitals maalein 1-4. Tappio ajoittui kuitenkin Islandersin suvantovaiheeseen ja joukkueen viisikkopelaaminen on parantunut huomattavasti edellisestä kohtaamisesta.

Barry Trotz on tuonut saarelaisten peliin tarvittavaa tiiviyttä, etenkin puolustuspelaamiseen. Islanders on tällä hetkellä erittäin vaikeasti voitettava joukkue juuri tiiviin viisikkopelaamisensa ansiosta. Trotz peluutti eilen hyökkäysarsenaaliaan todella tasaisesti, joka takaa sen, että joukkueella on myös energiaa molemmissa B2B -otteluissa. Trotz tietää tasan tarkkaan myös Capitalsin heikkoudet yhteisen historian ansiosta, eikä joukkueen pitäisi missään nimessä olla näin suuri altavastaaja.

Capitals on ollut erittäin ailahteleva viime aikoina, eikä joukkueen päävalmentaja, Todd Reirden ole saanut hallitsevaa mestaria kuriin. Capitals on esiintynyt kaiken lisäksi todella ylimielisesti kotiluolassaan, häviten viidestä viimeisestä kotipelistään kolme ja kaksi edellistä. Parin lepopäivän jälkeen palaaminen sorvin ääreen, voi olla myös kurittomalle Caps -ryhmälle haaste. Islanders on ollut todella kova vierasjoukkue viime aikoina, voittaen viisi edellistä vierasotteluaan varsinaisella peliajalla.

Capitals on haavoittuvainen tällä hetkellä ja osasyy siihen on mukavuusalueelta palaava kuriton ryhmä, jonka peli ei ole ollut sillä tasolla, millä sen pitäisi olla.