SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Washington Capitals – Anaheim Ducks: Päättyykö ankkojen lento pääkaupungissa?
  • Johannes
    Romu

Washington Capitals – Anaheim Ducks: Päättyykö ankkojen lento pääkaupungissa?

julkaistu: 02.12.2018 11:03

Washington Capitals saa vieraita lännestä, kun Anaheim Ducks saapuu Capital One areenalle.

Kotijoukkue Washington Capitals liitää tällä hetkellä seitsemän ottelun voittoputkessa, joista varsinaisella peliajalla on tullut viisi viimeisintä. Joukkueen hyvä vire näkyy myös sarjataulukossa, sillä Capsit ovat hiipineet kohti itäisen konferenssin kärkeä. Joukkue pitää hallussaan itäisen konferenssin nelostilaa ja johtaa Metropolin divisioonaa 33 pisteellä.

Capsit kellistivät edellisessä ottelussa Devilsin kotiaskissaan maalein 6-3 ja jatkoi voittoputkeaan. Devils -ottelun ykköstähti oli hattutempullaan ja yhdellä syöttöpisteellään Nicklas Bäckström. Kohua ottelussa herätti maineensa vanki Tom Wilson, joka taklasi Brett Seney’tä suoraan päähän. Wilson lensi taklauksen seurauksena ulos, mutta pelikieltoa ei vielä ole seurannut ja Wilson pelaa ankkoja vastaan.

Capsien sairastupa alkaa tyhjenemään Evgeny Kuznetsovin palattua takaisin kokoonpanoon, mutta poissa ovat edelleen puolustaja Brooks Orpik sekä hyökkääjä T.J. Oshie. Maalissa aloittanee Braden Holtby (91.67/2.76).

Vierasjoukkue Anaheim Ducks saa viiden ottelun vieraskiertueensa päätökseen Capital One areenalla. Ankat aloittivat vieraskiertueen kantrikaupungista, missä joukkue otti Nashvilleltä kuokkaan maalein 5-2. Sen jälkeen ankkalauma matkusti Floridan auringon alle, missä joukkue kellisti niin Tampa Bayn (1-3) kuin Floridan (2-3).

Ennen pääkaupunkiin siirtymistä joukkue käväisi Carolinan vieraana, missä joukkue jatkoi hyvää idän kiertuettaan, kaadettuaan Carolinan tiukan ottelun jälkeen jatkoajalla maalein 1-2ja.

Ankkalauman sairastupa alkaa pikkuhiljaa tyhjenemään, kun poissa ovat vain pitkäaikaispotilaat Cam Fowler (puolustaja), Korbinian Holzer (puolustaja) sekä hyökkääjä Corey Perry.

Patrick Eaves ei ole pelannut kiertueella lainkaan, mutta mies lähenee pelikuntoa. Hyvin todennäköistä on, että Eaves ei pelaa kiertueella. Maalissa aloittanee ykkösmolari John Gibson (92.94/2.47).

Ankoille ottelu on neljäs viiden päivän sisällä vieraskaukalossa, mikä on merkittävä tekijä, kun pelataan iltapäiväottelu. Vaikka ankat saapuvat kolmen ottelun vierasvoittoputkessa Capital One areenalle, on joukkue ollut kaikissa voitto-otteluissa altavastaaja. Joukkue on onnistunut muutamista maalipaikoistaan tekemään tarvittavat maalit ja sen jälkeen puolustanut omaa maaliaan kuin Rokka Suomea talvisodassa. Toki hyvä maalivahtipeli on myös ollut merkittävä tekijä ankkojen voittoputkessa.

Capitals on voittanut kolme edellistä kotipeliään ja joukkueen otteluohjelma on ollut huomattavasti ankkoja suotuisampi. Capsien hyvin liikkuva ja laadukas hyökkäyskalusto on reissurasituksesta kärsivälle ankkalaumalle tänään liikaa, kun kotijoukkue pääsee huomattavasti tuoreemmalla jalalla otteluun. Ducks oli jo edellisessä ottelussa Carolinan hyvin liikkuvan hyökkäyksen kanssa ongelmissa, joka näkyi suurina jäähymäärinä. Capsien murhaavan tehokas ylivoima rankaisee niistä kyllä tänään, joka kääntää viimeistään ottelun kotijoukkueelle. Ankoille neljäs peli viiden päivän sisään mankelissa on liikaa.