SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Warzone-pelaaja kärähti huijaamisesta arvokisassa – otti hatkat internetistä
  • Saara
    R

Warzone-pelaaja kärähti huijaamisesta arvokisassa – otti hatkat internetistä

julkaistu: 08.12.2022 18:38

Kuten ilmaispelit yleensä, Warzone 2 vilisee huijareita ja hakkereita. Kukaan tuskin hätkähtää, jos sellainen tulee pelin aulatilassa vastaan, mutta koijausyritystä korkeatasoisessa, suoratoistettavassa ottelussa voi pitää jo hyvin röyhkeänä.

Tällainen suoritus kuitenkin nähtiin battle royale -uutuuden toistaiseksi suurimmassa turnauksessa, Warzone World Classicissa, jonka palkintopotti oli satatuhatta dollaria.

Kilpailija nimeltä Exoniz herätti epäilyksiä jo ennen kilpailun alkua. Turkkilainen ammattipelaaja antoi valheellista tietoa käyttämiensä näyttöjen määrästä ja antoi muutenkin sen verran epärehellisen vaikutelman, että joutui monen silmätikuksi.

Otteluiden alettua Exoniz pyrki sitten esittämään todisteita viattomuudestaan. Hän kohdisti striimikameransa näyttöihinsä, jotta epäluuloiset katsojat näkisivät, ettei niissä ole mitään ihmeellistä. Paitsi että oli: kilpapelaaja tuli näyttäneeksi koko yleisölleen, kuinka näytölle ilmestyi epäilyttävä valikko. Moni tunnisti sen huijausvalikoksi, ja klippi tapahtumasta lähti oitis leviämään sosiaalisessa mediassa. Siinä eivät enää auttaneet selitykset “bugista”.

Exonizin reaktio oli paljonpuhuva: hän keskeytti Twitch-lähetyksensä sekä poisti videon ja koko kanavansa. Lisäksi hän sulki Twitter-tilinsä.

Tiimitoveri Forpantheonn yritti aluksi puolustaa Exonizia, mutta tajusi lopulta huijauksen olleen täyttä totta. Hän kertoi menneensä tiedosta tolaltaan ja estäneensä joukkuekaverinsa.

Turnaus käytiin eilen loppuun ilman Turkin tiimiä. Voittajaksi selviytyi Polynesian joukkue, jossa pelasivat HisokaT42 ja ForeignJase.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Activision