SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Vuosi 2020 oli Steamille menestyksekäs – Rikkooko tämä vuosi taas ennätykset?
  • Niko
    Nikkilä

Vuosi 2020 oli Steamille menestyksekäs – Rikkooko tämä vuosi taas ennätykset?

julkaistu: 15.01.2021 13:30

Maailman suurin PC-pelien jakelualusta, Valven Corporationin omistama Steam, julkaisi vastikään raportin viime vuodestaan. Steamin kiistattomasta valta-asemasta huolimatta näyttää siltä, että tilaa kasvulle on vielä, sillä luvut osoittivat selvästi taivasta kohti.

Viime vuonna Steamia käytti keskimäärin 120 miljoonaa kuukausittaista ja 62,6 miljoonaa päivittäistä käyttäjää. Pelitunteja kirjattiin 50,7% enemmän kuin edellisvuonna, ja pelejä myös ostettiin 21,4% enemmän. Iso syy kasvuun oli maailmanlaajuinen koronaviruspandemia, jonka myötä ihmiset viettivät yhä enemmän aikaa kotona.

Pelialan tulevaisuuden kannalta on myös mielenkiintoista huomata, että virtuaalitodellisuus oli vahvasti esillä viime vuoden tilastoissa. Steamin kautta pelattiin yhteensä 104 miljoonaa VR-sessiota, johon kuului 1,7 miljoonaa uutta VR-käyttäjää. VR-pelejä pelattiin 30% edellisvuotta enemmän ja niiden tulot kasvoivat 71%. On syytä huomauttaa, että Valven kehittämä VR-peli Half-Life: Alyx julkaistiin viime vuoden maaliskuussa, mikä sai takuulla monet kiinnostumaan VR-peleistä ensimmäistä kertaa.

Kaikkein pysäyttävimmät luvut löytyvät kuitenkin Steamin siirtämän datan määrästä. Viime vuoden aikana se siirsi käyttäjilleen yhteensä 25,2 exabittia dataa, eli 25,2 miljoonaa terabittia tai 25 200 000 000 000 000 000 bittiä.

Kirjoituksessa kaavailtiin jo Steamin tämän vuoden suunnitelmia, joihin kuuluu mm. laajentuminen Kiinan markkinoille. Lisää aiheesta voit lukea täältä.

Lähde: Valve Kuvalähde: Valve