SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Vuoden 2023 myydyin peli ei yllätä – Velhomaailma vei pelaajat mukanaan
  • Perttu
    Leinonen

Vuoden 2023 myydyin peli ei yllätä – Velhomaailma vei pelaajat mukanaan

julkaistu: 11.01.2024 12:00

Vuosi 2023 piti sisällään useita myyntimenestyksiksi nousseita pelejä. Baldur’s Gate 3, Spiderman 2 ja Starfield nousivat kaikki hiteiksi. Yksi nousi kuitenkin ylitse muiden ja se oli velhomaailmaan sijoittuva Hogwarts Legacy.

10. helmikuuta julkaistu Harry Potterin maailmaan sijoittuva peli oli vuoden 2023 myydyin peli. Peliä odotettiin vuosien ajan ilmestyväksi ja kun se vihdoin tapahtui, Hogwarts Legacy nousi välittömästi myyntihitiksi niin Harry Potter fanien kuin muidenkin pelaajien keskuudessa.

Avalanche Softwaren kehittämää peliä myytiin vuoden 2023 aikana hurjat yli 22 miljoonaa kopiota.

Warner Bros.Interactive Entertainmentin johtaja David Haddad oli luonnollisesti iloinen saavutuksesta.

“Ei pelkästään se pelien myyty määrä, vaan olen ylpeä siitä, että se ilahdutti faneja niin paljon. Peli herätti Harry Potterin henkiin uudella tavalla, jossa ihmiset saattoivat olla omana itsenään tässä maailmassa ja tarinassa. Tähän Avalanchen tiimi keskittyi ja onnistui siinä, sillä onhan peli edelleen vuoden myydyin peli maailmanlaajuisesti.”

Myyntilukemia voidaan pitää kovina myöskin sen takia, että Harry Potterin luoja J.K. Rowling oli kiistanalaisessa valossa pelin julkaisun aikaan transihmisiin liittyvistä kommenteistaan johtuen. Julkaisun aikaan käytiin paljon keskustelua tulisiko peliä boikotoida, koska se on sidoksissa Rowlingin luomaan kirjasarjaan ja velhomaailmaan.

Haddad antoi myös pienen teaserin, että myöskin jatkoa suositulle Hogwarts Legacylle voisi olla luvassa.

Kuva: Warner.Bros / Avalanche Software Lähde: Dexerto