SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
“Voitto tuli tosi hyvään paikkaan” – Saunabois on PUBGin uusi Suomen mestari
  • PJ

“Voitto tuli tosi hyvään paikkaan” – Saunabois on PUBGin uusi Suomen mestari

julkaistu: 02.12.2020 16:44

Viime viikonloppuna mittelöitiin PlayerUnkown’s Battlegrounds  -pelin uusi Suomen mestari. Kaksipäiväisen ja 12 tiukan ottelun pituisen finaalitaiston jälkeen voittajaksi kruunattiin lopulta Saunabois.

Saunabois vei suomenmestaruuden 148 pisteellä ja kuittasi voitostaan 2000€. Toiseksi kapusi WuhWuh (129 pistettä) ansaiten tästä 1500€ ja kolmanneksi VASTA Gaming (113 pistettä) netoten tästä puolestaan 1000€.

Saunaboisin PUBG-joukkueessa pelaavat Joona “NOOKIE” Närvänen, Miska “Mise” Malkamäki, Anttoni “Sikora” Helminen sekä Tuomas “Anonymous” Mustaparta.

Tavoitimme joukkueen managerin Saul “SauKKi” Klemolan eSM-voiton jäljiltä. Voitto tuli Kelmolan mukaan hyvään paikkaan.

– Fiilis on nyt aika helpottunut. Tää voitto tuli tosi hyvään paikkaan juuri ennen ylimenokautta. Muuten vuosi ei ollut kovin onnistunut. Lukuisia karsintoja möhlittiin muutaman pisteen marginaaleilla. Sen takia ei päästy aina finaaleihin muiden kärkitiimien kanssa, joita vastaan ollaan vahvimmillamme. Nyt tällä voitolla ja PCS3-finaaleihin karsiutumisella saatiin hyvä nousujohteinen lopetus tälle kaudelle.

 

“Meillä on nyt paras mahdollinen porukka”

Saunabois pelasi reilu viikko sitten päättyneellä Euroopan PUBG Continental Seriesin 3. kaudella. Täällä Euroopan kerman (24 joukkuetta) kesken loppusijoituksena oli 12. sija, josta joukkue kuittasi 4850$ kotiinvietäviksi. Anssi “mxey” Pekkosen edustama Team Liquid sijoittui täällä toiseksi, täyssuomalainen ENCE seitsemänneksi ja suomalaistäyteinen Omaken Sports kahdeksanneksi.

Klemolan mukaan Saunaboisilla on tällä hetkellä paras mahdollinen PUBG-joukkue, jonka Suomesta voi saada. Organisaatiota ei ole kuitenkaan vielä löytynyt.

– Rosterimuutoksia ei ole tulossa. Meillä on nyt paras mahollinen porukka, jonka Suomesta saa. Kehitys ja nousukiito on hyvässä vauhdissa ja samaa rataa kun jatketaan, pystytään ensi kaudella haastamaan Euroopan lisäksi myös varmasti maailman kärkeä. Ainoa missä jäädään nyt jalkoihin muita kärkitiimejä vastaan, on organisaation tuen uupuminen. Organisaatiota etsitään aktiivisesti, mutta ainakaan vielä ei ole löytynyt sitä oikeaa.

 

“Esports-puolella näkymät valoisat”

PUBGin e-urheilupuoli on kerännyt viime vuosina kritiikkiä siihen nähdyn vähäisen panostuksen myötä ja moni hyvä pelaaja on jättäytynytkin siitä sivuun. Nyt Klemolan mukaan tilanne näyttäisi kuitenkin parantuneen.

– PUBG on taas alkanut kiinnostaa vanhoja pelin jättäneitä pelaajia. Viimeaikoina on tullut paljon hyviä uudistuksia ja huhuja on, että peli tulisi ilmaiseksi lähitulevaisuudessa. Tämä lisäisi pelaajamäärää entisestään, vaikka onhan PUBG vielä kolmanneksi pelatuin peli steamissa.

Monet iso striimaajanimet ovat myös palanneet PUBGin pariin. Kilpapuolen osalta ensi vuonna puhutaan palkintorahoissa useista miljoonista dollareista.

– Suurten striimaajien(Shroud, Summit1G) paluu peliin on hyvä merkki. Esports-puolella näkymät ovat vielä valoisammat. Katsojamäärät ovat kasvaneet vuoden jokaisen PCS-turnauksen välillä. Myös entistä laajempi revenue-sharet joukkueille ovat tuplanneet joukkueiden tienaamat voitot, mikä on pitänyt nykyiset organisaatiot tyytyväisinä. Ensi vuosi alkaa suurellla yli 3,5 miljoonan dollarin turnauksella, jota todennäköisesti seuraa PGS 2021 eli PUBG Global series -turnaussarja. Myös kolmansien osapuolten turnaukset ovat lisääntyneet merkittävästi ja meilläkin tuntuu välillä olevan jopa liikaa turnauspäiviä viikkoon. Tälläkin viikolla meillä oli 6 pelipäivää putkeen, Klemola tietää kertoa.

Kiitämme Klemolaa haastattelusta ja toivotamme uudelle SM-kultajoukkueelle onnea sekä menestystä ensi vuoden koitoksiin!