SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCE turnausmestaruuteen 864 päivän odotuksen jälkeen – 32-vuotiaalle kapteenille uran ensimmäinen pokaali
  • Toimitus

ENCE turnausmestaruuteen 864 päivän odotuksen jälkeen – 32-vuotiaalle kapteenille uran ensimmäinen pokaali

julkaistu: 04.06.2023 23:55

Suomalaisorganisaatio ENCEn CS:GO-joukkue on voittanut IEM Dallas -huipputurnauksen Yhdysvalloissa. Sunnuntai-illan finaalissa kaatui eurooppalaisjoukkue MOUZ suoraan kahdessa kartassa, Mirage (16-9) ja Nuke (16-10). Turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin ENCEn AWP-pelaaja, espanjalaistähti Alvaro “SunPayus” Garcia.

ENCE vei IEM Dallasin häviämättä otteluakaan. Matkan varrella kaatuivat muun muassa Astralis ja Faze, jälkimmäinen kahdesti.

Mestaruuden lisäksi joukkue ansaitsi leijonanosan 250 000$ palkintopotista sekä suoran paikan IEM Cologne -turnaukseen.

ENCElle turnausvoitto Counter-Striken huipulla on ensimmäinen sitten vuoden 2019 BLAST Pro Series Madrid -pystin. Kultamitali Texasin pääkaupungissa maistuu siksikin erityisen hyvältä, sillä viime vuonna IEM Dallasissa ENCE jäi hopealle.

Pokaali on myös ensimmäinen ykköstasolla ENCEn nykyisille jäsenille, ympäri Eurooppaa kootulle joukkueelle. Erityismaininta kuuluu Marco ”Snappi” Pfeifferille, ENCEn kapteenille, joka on uransa huipulla 32-vuotiaana ansaittuaan ensimmäisen tier-1-pokaalinsa.

Turnaus oli todennäköisesti ENCEn viimeinen ykköstason tapahtuma ennen kesätaukoa ja CS:GO:n päivittymistä kesällä ilmestyvään Counter-Strike 2 -versioon. Toki kesäkuussa tiimi osallistuu vielä pienimuotoisempaan ESL Challenger Katowice 2023 -turnaukseen.

ENCEn kansainvälisen CS-tiimin kehitys viime ja tänä vuonna on ollut huimaa, ja siitä suuresti kiittäminen on varmasti joukkueen valmentajaa, suomalaisvalkku Eetu ”sAw” Sahaa, joka niin ikään ansaitsi ensimmäisen mestaruuspokaalinsa Counter-Striken huipulla. Hänen johdollaan ENCE on noussut maailman parhaimpien joukkueiden joukkoon.

#EZ4ENCE!

Kuva: ENCE