SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“Voi paska” – Aleksi Virolaisen johtama NIP kotimatkalle CS:GO-majoreilta
  • Toimitus

“Voi paska” – Aleksi Virolaisen johtama NIP kotimatkalle CS:GO-majoreilta

julkaistu: 07.11.2022 06:00

Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama NIP joutui kokemaan karmean pettymyksen Rio de Janeiron CS:GO-major-turnauksessa. Joukkue taipui altavastaaja Sproutille paras kolmesta -eliminaatio-ottelussa kylmästi 2-0 ja joutuu täten lähtemään turnauksesta ennenaikaisesti kotimatkalle.

Sprout ja NIP hävisivät molemmat Legends-vaiheen avauspäivänä kaksi ensimmäistä otteluaan, NIP Fnaticille ja Outsidersille, Sprout Liquidille ja BIGille. CS-majoreiden formaatissa kolmella tappiolla on turnauksesta ulkona lohkovaiheessa, joten joukkueet kamppailivat selviytymisestä turnauksessa toisiaan vastaan.

Ottelusarjan avasi NIPin karttavalinta Vertigo, mutta se oli lopulta Sprout, joka eteni heti aluksi vahvaan 5-0 johtoon. Aleksib:n miehistön pari kierrosvoittoa eivät lohduttaneet, kun pian taululla luki jo 10-2. Toisella puoliajalla Ninjat saivat hyvän nousun aikaiseksi, päästessään kierroksen päähän vastustajastaan tilanteeseen 11-10, mutta sen jälkeen Sprout sai jälleen pelin tahdista kiinni ja eteni 16-11 voittoon,

Toinen kartta, Sproutin valinta Ancient, alkoi samalla tavalla kuin Vertigo, kun joukkue nousi heti alussa 5-0 johtoon. NIP onnistui kuitenkin vastaamaan ja sai puoliajalle tullessa CT-puolella seitsemän kierrosta aikaiseksi. Toinen puoliaika jatkui tiukkana, mutta lopulta Sproutin puolustus oli Aleksib:lle ja kumppaneille liikaa, ja eurooppalaisjoukkue vei kartan 16-14.

Tappion myötä Aleksib ja NIP ovat majoreilta ulkona, joka on yllätyksen lisäksi valtava pettymys. Tuoreeltaan suomalaiskapteeni kommentoi Twitterissä, että kokoonpano ei oikein saanut peliään käyntiin serverillä kertaakaan turnauksen aikana. Ennen majoreita, Virolaisen johtama NIP ei ollut hävinnyt peliäkään, mutta Riossa kokoonpano ei saanut edes yhden yhtä karttavoittoa.

Aleksib myös harmitteli ettei päässyt pelaamaan yleisön eteen, joka oli pettymys myös brasialaisyleisölle, joka on antanut suomalaiskipparille lisänimen “biskela”. Twiittinsä Virolainen päätti ytimekkäästi “voi paska”.

NIPin tippuminen turnauksesta ei ollut päivän ainoa yllätys. Hallitseva mestari Faze tippui niin ikään tylysti 0-3 tuloksella ulos Riosta. Se tarkoittaa, että pelin arvostetuimman pokaalin tulee nostamaan uusi nimi tänä syksynä.

NIP ja Aleksib palaavat tositoimiin marraskuun lopussa BLAST Premier Fall Finals -turnauksessa. Pelaajatcom näyttää turnauksen suorana.

Hermeettinen major-kokemus Pelaajatcomilla

Pelaajatcom järjestää Twitchissä poikkeuksellisen Watch Party -tapahtuman Legends Stagesta alkaen. Mukana studiossa ovat Olvarin lisäksi muun muassa Anssi “AndyPyro” Huovinen ja Aleksi “allu” Jalli. Legends Stage käynnistyy 5. marraskuuta. Näet ja osallistut Watch Partyyn suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta.

Kuva: NIP