SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
9z IEM Dallas
  • Perttu
    Leinonen

“Vitun hyvä peli jätkät” – CS-kapteeni apEX raivona yllättäjän voitosta

julkaistu: 30.05.2024 18:45

IEM Dallasin Counter-Strike 2 -turnauksessa on nähty muutama iso yllätys. Näistä yllätyksistä vastuussa on ollut 9z, joka on voittanut turnauksen aikana MOUZ:n, Liquidin ja viimeisimpänä viime yönä Vitalityn.

9z marssi kaikkien yllätykseksi puhtaalla pelillä A-lohkon voittoon. Yllättäjäjoukkue pääsee näin ollen suoraan turnauksen välieriin, jossa se saa vastaansa voittajan ottelusta FaZe ClanG2.

9z:n joukkueessa pelaa kaksi urugualaista Franco “dgt” Garcia ja Maximiliano “max” Gonzalez, argentiinalainen Nicolas “buda” Kramer, chileläinen Matias “HUASOPEEK” Ibanez Hernandez ja espanjalainen Antonio “MartinezSa” Martinez.

Eilisessä A-lohkon yläkaavion finaalissa 9z nuiji Vitalityn tylyin 2-0 lukemin. Vitalityn tähtisikermä ei peitellyt turhautumistaan ottelun aikana. Erityisesti Vitalityn kapteenina toimivan Dan “apEX” Madesclairen tunteen purkaukset tallentuivat useaan otteeseen kameralle ottelun aikana.

9z voitti ottelun avauskarttana pelatun Dust2:n 13-9. ApEX oli todella tuohtunut, kun avauskartta oli pelattu. Ranskalaispelaaja oli ilmeisesti turhautunut siihen, että turnausjärjestäjä oli päättänyt peluuttaa turnauksen läpi CS2:n viimeisimmällä päivityksellä.

“Vitun hyvä peli jätkät, kiitos ESL!”, apEX purki turhautumistaan. Viesti oli osoitettu harvinaisen selväsanaisesti turnausjärjestäjän suuntaan.

Ottelun toisena karttana pelattiin Vitalityn valitsema Anubis, joka ei tuonut helpotusta valtavana ennakkosuosikkina otteluun lähteneelle joukkueelle.

9z voitti Anubiksen jatkoajan jälkeen 16-14 huolimatta siitä, että Vitalityn supertähdet Mathieu “ZywOo” Herbaut ja Lotan “Spinx” Giladi yrittivät parhaansa mukaan pitää joukkuettaan mukana ottelussa.

Ottelun paras pelaaja oli kuitenkin 9z:n Franco “dgt” Garcia, joka ylsi ottelussa 47 tappoon ja 1.35 ratingiin.

Tappion myötä Vitality aloittaa oman pudotuspeliurakkansa puolivälieristä, joissa se vastaansa suomalaisvalmentaja Eetu “sAw” Sahan luotsaaman Heroicin.

9z:n tapaan suoraan välieräpaikkaan ylsi myösb, joka voitti B-lohkon.

Kuva: ESL Lähde: Dust2, HLTV