SEURAA MEITÄ:
×

BLAST.tv Paris Major 2023

ETUSIVU / BLAST.tv Paris Major 2023
Vitality on viimeisten CS:GO majoreiden mestari – Kapteeni haistatti kaikille pitkät
  • Juuso
    Syngelmä

Vitality on viimeisten CS:GO majoreiden mestari – Kapteeni haistatti kaikille pitkät

julkaistu: 21.05.2023 20:49

 

Pariisin CS:GO-majorit ovat päättyneet Vitalityn voittoon. Vitality voitti loppuottelussa yllättäjäjoukkue GamerLegionin suoraan kahdessa kartassa 2–0 (16–6, 16–3). Finaalissa pelattiin GamerLegionin valitsema Overpass ja Vitalityn valitsema Nuke. Kolmas kartta olisi ollut Inferno.

Vitality ei hävinnyt turnauksessa karttaakaan. Samanlaiseen suoritukseen majoreilla on pystynyt ainoastaan Natus Vincere vuoden 2021 Tukholman majoreilla.

Historian kirjoihin nousi voiton myötä Vitalityn Peter “dupreeh” Rasmussen. Hän on nyt ainoa CS:GO-pelaaja, joka on pystynyt voittamaan peräti viisi major-turnausta.

Vitalityn toinen tanskalaispelaaja, Emil “Magisk” Reif, nousi tuoreella mestaruudella jaetulle toiselle sijalle neljän major-voiton kerhoon yhdessä Nicolai “device” Reedtzin, Lukas “gla1ve” Rossanderin ja Andreas “Xyp9x” Højslethin kanssa.

– Olisihan tuo voinut mennä paremminkin. En vielä edes ymmärrä mitä olen saavuttanut, dupreeh sanoi hämmentyneenä ottelun jälkeen.

Vitalityn kapteeni, Dan “apEX” Madesclaire, voitti Pariisissa uransa toisen major-mestaruuden. Ensimmäinen mestaruus tuli vuoden 2015 DreamHack Open Cluj-Napocassa Envyn paidassa. Tuolloin apEX ei ollut joukkueensa pelinsisäinen johtaja.

– Minun IGL-taitojani epäiltiin tämän projektin alkaessa. Nyt minä voitin majorit, joten haistakaa kaikki, apEX jauhotti epäilijänsä mestaruuden varmistuttua.

CS:GO:n kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Vitalityn Mathieu “ZywOo” Herbaut liittyi pahimman kilpakumppaninsa, Natus Vinceren Aleksandr “s1mple” Kostylievin joukkoon voittamalla major-mestaruuden. Voimme siis ikuisesti väitellä siitä, kumpi on parempi CS:GO-pelaaja.

– Tämä yleisö on aivan mieletön. Rakastan teitä kaikkia, ZywOo otti yleisönsä mestaruuden jälkeen.

Haastattelussa ottelun jälkeen ZywOo kertoi, ettei hän ole ikinä ollut yhtä iloinen ja tyytyväinen.

– Odottakaa hetki, minun täytyy hengittää hetki, ZywOo sanoi.

ZywOo valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Hän pelasi major-turnauksen keskiarvoltaan 1.39 ratingilla.

Vitalityn valmentaja, Danny “zonic” Sørensen, liittyi dupreeh’n kanssa viiden major-mestaruuden joukkoon. Zonic ei ole tosin voittanut mestaruutta kertaakaan pelaajana, mutta viisi kertaa valmentajana. Hän on myös ainoa valmentaja, joka on voittanut mestaruuden kahden täysin eri kokoonpanon kanssa.

Syksyllä ei nähdä totuttuun tapaan toista major-turnausta, sillä pelaajien ja turnausjärjestäjien annetaan siirtyä rauhassa kesällä kaikille julkaistavaan Counter-Strike 2:een.

Lähde: HLTV | Kuva: BLAST