SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Vitality penkitti tuoreen valmentajansa hölmöjen twiittien vuoksi
  • Saara
    R

Vitality penkitti tuoreen valmentajansa hölmöjen twiittien vuoksi

julkaistu: 20.06.2022 16:59

Team Vitality penkitti Valorantin päävalmentajansa Tanishq “Tanizhq” Sabharwalin tämän lähettämien myrkyllisten twiittien johdosta.

Riot Games ja Freaks 4U syynäävät Tanizhqin ja toisen joukkueen apuvalmentajan välistä viestittelyä, ja Vitality päätti ennakoivasti pistää valkkunsa sivuun jo tutkinnan ajaksi. Tanizhq on viihtynyt pestissään vasta pari kuukautta. Hänen paikalleen ylennettiin apuvalmentaja Harry “Gorilla” Mepham.

Kyseisissä ikävissä, kuvakaappauksin levinneissä twiiteissä Tanizhq ainakin vastasi Ahmed “ZE1SH” El Sheikhille kutsuen tätä rasistiseksi torakaksi keskisormiemojin kera.

Poistettuaan twiitin valmentaja laittoi tilinsä vielä yksityiseksi, mutta vahinko oli jo tapahtunut. Vitality perusteli tuoreen valmentajansa penkitystä:

“Meille on erittäin selvää, ettemme voi sietää sopimatonta ja kohtuutonta viestintää valmennustiimimme jäseneltä. Vastuumme on tehdä ammattilaistason e-urheilusta osallistava ja kunnioittava ympäristö, ja tämän vastuun otamme vakavasti.”

Ennen kuin löysi tiensä Valorantin pariin vuonna 2020 Tanizhq valmensi Overwatch-pelaajia. Vitality-uraa edelsivät pestit Team Hereticsissä, OG:ssä, SuperMassive Blazessa and Giantsissa.

Tanizhq on uusimman päivityksen mukaan jäädytettynä toimestaan ainakin kaksi viikkoa, mutta nähtäväksi sitten jää, lempataanko hänet pysyvästi. Valmentaja itse antoi myös lausunnon käytöksestään pyytäen samalla anteeksi faneilta ja ZE1SH:lta.

“Minulla oli henkilökohtaisista syistä paljon stressiä, joka paheni superviikon aikana ja aiheutti hetkellisen harkintakyvyn retkahduksen ja purkauksen, jota ei olisi pitänyt sattua.”

Lähde: Dexerto Kansikuva: Team Vitality / Twitter