Vitality IEM Rio 2023 -huipputurnauksen mestaruuteen
  • Juuso
    Syngelmä

julkaistu: 24.04.2023 18:37

Emil “Magisk” Reif, Mathieu “ZywOo” Herbaut, Peter “dupreeh” Rasmussen, Dan “apEX” Madesclaire ja Lotan “Spinx” Giladi kruunattiin eilen IEM Rio 2023 -huipputurnauksen voittajiksi. Finaalissa kaatui Heroic suoraan 2–0.

Avauskartaksi Vitality valitsi Vertigon, jossa pelattiin miltei täydet 30 kierrosta, kun Vitality voitti valitsemansa kartan kierrosvoitoin 16–13. Toinen kartta, Heroicin valitsema Inferno, oli sekin tasainen. Lopputulos Infernossa Vitalityn hyväksi 16–12.

Vitality kuittasi voitollaan $100 000 sekä paikan IEM Kölnin huipputurnaukseen kesällä. Paikkansa Kölnin huipputurnaukseen ovat varmistaneet IEM Katowicen voittanut G2 Esports, ESL Proliigan 17. kauden voittanut FaZe Clan ja Vitality. Kölnin turnaukseen etenee niin ikään IEM Dallasin ja Pariisin major-turnauksen voittajat.

Vitalityn ZywOo palkittiin turnauksen arvoikkampana pelaajana (MVP). MVP-palkinto on ZywOolle 14:s CS:GO:ssa. Turnaus oli paras dupreeh’lle yli vuoden jälkeen. Edellisen kerran tanskalaiskonkari on pelannut näin hyvin viime vuoden Katowicessa.

Vielä ennen Pariisin majoreiden alkamista ehditään pelaamaan yksi huipputurnaus, kun netissä pelattava Brazy Party 2023 käynnistyy ylihuomenna. Turnauspottina on $333 000 ja mukana suomalaisorganisaatio ENCE:n CS:GO-kokoonpano.

Lähde: HLTV | Kuva: ESLCS