SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Virtus.pron toimari vahvisti, jatkaako organisaatio vanhalla nimellään vai ei
  • Niko
    Nikkilä

Virtus.pron toimari vahvisti, jatkaako organisaatio vanhalla nimellään vai ei

julkaistu: 28.09.2022 11:00

Venäjän ja Ukrainan välinen sota on vaikuttanut monella tavalla myös e-urheilualan toiminaan. Yksi näkyvimmistä esimerkeistä on ollut venäläisorganisaatioiden sulkeminen ulos tietyistä turnauksista. Tämä on johtanut siihen, että jotkin joukkueet ovat joutuneet kilpailemaan täysin uusien nimien alla.

Yksi näistä organisaatioista on Virtus.pro. Organisaatio ilmoitti pian pakotteiden jälkeen myyneensä Virtus.pron tavaramerkin ja omaisuuden armenialaiselle Aram Karamanukyanille, joka myös otti haltuunsa organisaation toimitusjohtajan pestin. Virtus.pron aiempana omistajana toimi venäläinen sosiaalisen median yhtiö VK.

Karamanukyan avasi viime viikolla Dexertolle antamassaan haastattelussa kauppojen taustaa sekä organisaation nykytilannetta. Karamanukyan kieltää, että kauppojen takana olisi ollut yksinkertaisesti halu välttää pakotteet.

Karamanukyan myös teki selväksi, että organisaatio tulee kisaamaan Virtus.pron nimen alla, sillä se on ainoa tavaramerkki, jonka he omistavat. Pelaajien käyttämän Outsiders-nimen omistavat pelaajat itse. “Me voimme ja tulemme kilpailemaan ainoastaan Virtus.prona”, Karamanukyan totesi.

Organisaation Dota 2 -joukkue palasi viime viikolla pelin viralliselle verkkosivulla takaisin Virtus.pro-nimen alle, ja Karamanukyan vahvisti, että tämä oli tulos Valven ja PGL:n kanssa käydyistä neuvotteluista. Virtus.pro on myös lähestynyt ESL:ää ja pyytänyt lupaa kilpailla vanhalla nimellään, mikä on selvästi organisaation tavoite tulevaisuudessa.

“Jos se [kielteinen päätös] tapahtuu, tulemme yhä hakemaan oikeutta pelata omalla nimellämme, sillä kisajärjestäjillä ja julkaisijoilla ei ole syytä bannata meitä”, Karamanukyan summasi.

Haastattelu on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: Dexerto Kuvalähde: Virtus.pro