SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Virtus.pro-Fnatic: Iceiceice baby
  • Niko
    Mikkonen

Virtus.pro-Fnatic: Iceiceice baby

julkaistu: 11.11.2018 23:50

Toinen playoff-päivä. Ylemmän kaavion ensimmäisen kierroksen toisessa ottelussa kohtaavat 4/5 venäläinen VP ja SEA:n kruununjalokivi Fnatic.

VP on vähemmän yllättäen voittanut lohkonsa, vaikkakin molemmat ottelut päättyivät 2-1. Vastaan asettuivat niin Alliance kuin Forward Gaming, joten kovin suuria haasteita VP ei vielä ole tässä turnauksessa kerennyt kohtaamaan.

Kuten useampaan kertaan on tullut mainittua, niin VP on ollut verrattaen pitkään yhdessä. Se on sekä vahvuus että heikkous. Hyvät tiimit kuten VP parantavat ja mukautuvat pelien koventuessa. VP:llä on kuitenkin ollut hienoisia ongelmia nimenomaan ylemmän kaavion ensimmäisissä otteluissa, ellei tasoero ole ollut selkeä heidän edukseen. Jääkin nähtäväksi jatkuuko sama trendi kauden ensimmäisessä majorissa.

Fnatic on SEA:n toivo menestyksestä ja he ovatkin tier 1 tiimi. Tai vähintään hyvin lähellä sellaista. Fnatic uusiutui rajusti The Internationalin jälkeen, kun vain kaksi viidestä pelaajasta jäi jäljelle. He ovat hyvin taitavina pidetyt filipiiniläiset midi Abed ja positio 4:jää pelaava DJ. Muun muassa fanien ikisuosikki iceiceice liittyi tiimiin Mineskin rosterin hajottua.

Fnaticin turnaus on alkanut hyvin. Puhtaat 2-0 voitot Gambit Esportsista ja jo tippuneesta Tigersista. Näiden lisäksi alla on tappio aina hyvälle PSG.LGD:lle. Ennen majoria fnatic pelasi yhdessä lan-turnauksessa, PVP Esports Championshipissä. Silloin turnausvoitto jäi yhden ainoan pelin päähän, kun finaalissa Secret oli parempi voitoin 3-2. Tätä ennen fnatic ei ollut hävinnyt peliäkään ja lohkossa kaatui finaalivastus Team Secret.

Lähtökohtaisesti VP on kokemuksensa ansiosta ennakkosuosikki otteluun. Kuitenkin fnaticilla on kaikki mahdollisuudet kaataa heidät. 2-0 voitto olisi hienoinen yllätys, sillä fnaticille voi hyvin povata top6 sijoitusta tässä turnauksessa. Otetaan kuitenkin varmemman päälle ja lasketaan sen varaan, ettei VP laita SEA:n toivoja nippuun kahdessa pelissä.