SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Viisi ominaisuutta joita GTA-pelisarjan fanit eivät halua nähdä uudessa GTA VI:ssä
  • Perttu
    Leinonen

Viisi ominaisuutta joita GTA-pelisarjan fanit eivät halua nähdä uudessa GTA VI:ssä

julkaistu: 18.11.2023 15:30

Rockstar Gamesin GTA-pelisarja on tarjonnut faneilleen huikeaa sisältöä vuosikymmenien ajan. Uudesta GTA VI-pelistä julkaistaan vihdoin ja viimein traileri joulukuussa ja pelin julkaisu lähestyy hiljalleen horisontista. Vaikka pelisarja on ollut supersuosittu läpi sen olemassa olon, on peleistä löytynyt myös ominaisuuksia, joita pelaajat eivät toivoisi uudesta GTA VI:stä löytyvän.

DotEsportsin toimittaja ja GTA-pelisarjan intohimoinen fani Gökhan Çakır listasi viisi asiaa, joita uudesta tulevasta GTA VI:stä ei toivoisi löytyvän tai joita voisi kehittää. Näihin voi suurin osa GTA-pelisarjan faneista varmasti samaistua.

GTA-pelien saavutuksien kerääminen on ollut hyvin haastavaa pelisarjassa. Pelisarjan parista löytyy paljon pelaajia, joille online-kenttä on tuntemattomampi paikka. Online-kentän kautta kerättävät saavutukset ovatkin saattaneet tuntua monesta turhan vaikeilta.

Toinen korjailun paikka voisi olla rakennuksissa, jotka näyttävät interaktiivisilta, mutta eivät olekaan sitä. Yrität mennä taloon sisälle, mutta huomaatkin, että se ei onnistu. Näin on taatusti käynyt useille GTA V:tä pelanneille. Enemmän tutkittavissa olevat rakennukset ja alueet voisivat rikastuttaa peliä.

Hiljainen kävely vai kyykyssä hiipiminen? Hiljainen kävely näyttää joissain GTA V:n kohtauksissa kiusalliselta, kun taas GTA: San Andreaksesta alkunsa saanut kyykyssä hiipiminen tuntuu oikealta.

Poliisien mekaniikasta olisi myöskin otettavissa enemmän irti. GTA V:ssä poliisien jahti päättyy usein ainoastaan sairaalareissuun. Takaa-ajot päättyvät yleensä antiklimaattisesti ja poliisien mekaniikkoja voisi laajentaa ja monipuolistaa. Esimerkiksi pidätykset voisivat olla kova lisä peliin ja poliisien käyttämät keinot voisivat saada myös päivitystä.

Aseiden käyttäminen on pysynyt varsin samana pelisarjan läpi, lukuun ottamatta aivan ensimmäisiä pelisarjan versioita. Edellisen pelin julkaisusta on kulunut nyt 10 vuotta, joten olisiko tähän tuotavissa jotain uutta? Ampumisen kuvausmekaniikkaa voisi parantaa tai uudistaa kokonaan tuoden peliin uuden ulottuvuuden kymmenen vuoden odotuksen jälkeen.

Kuva: Rockstar Games Lähde: DotEsports