SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Viisi kovaa joukkuetta vaarassa pudota CS:GO-majoreilta — mukana suomalaisväriä
  • Juuso
    Syngelmä

Viisi kovaa joukkuetta vaarassa pudota CS:GO-majoreilta — mukana suomalaisväriä

julkaistu: 19.09.2021 17:00

Astralis voitti edellisen major-turnauksen Counter-Strikessa yli kaksi vuotta sitten Saksan Berliinissä. Nyt on varmaa, että seuraava major-turnaus päästään vihdoin järjestämään Ruotsin Tukholmassa marraskuun aikana.

Joukkueet eri alueilta ovat keränneet RMR-pisteitä (“regional major ranking”) päästäkseen mukaan Tukholman majoreille. Onlineaika on ollut monelle vahvalle lanijoukkueelle vaikeaa aikaa, mikä näkyy usean huippunimen karsiutumisvaarana majoreilta. Alla on lista näistä viidestä kovasta joukkueesta, jotka ovat vaarassa karsiutua odotetusta huipputurnauksesta.

OG

OG on näytttänyt vahvoja otteita sen jälkeen, kun joukkueeseen lisättiin Shahar “flameZ” Shushan ja Nikolaj “niko” Kristensen. Hyvät ottelut ovat vain osuneet majoreiden kannalta väärään paikkaan. ESL Proliigan 14. kauden välieräpaikka ja finaalipaikat IEM Summerista sekä Flashpoint 2:sta, eivät ole tuoneet yhtään RMR-pisteitä. Niissä turnauksissa missä RMR-pisteitä on jaettu, Aleksi “Aleksib” Virolainen ja OG ovat alisuorittaneet paljon. OG on tällä hetkellä Euroopan RMR-tilaston sijalla 12 430 pisteellä. Suomalaiskapteenin joukkueen tulisi sijoittua IEM Fall -turnauksessa (viimeinen RMR) rutkasti paremmin kuin Sprout ja DBL PONEY, jotka ovat sijoilla 9 ja 11, päästäkseen Tukholman majoreille.

FaZe Clan

Jokainen tietää, että FaZe Clan on ollut pitkään vaikeuksissa. Mutta kun puhutaan FaZe Clanista, mikään muu kuin menestys ei kelpaa. FaZe on alkanut pelata vähitellen paremmin, mutta tie majoreille on vaikea. FaZe on tällä hetkellä taulukon sijalla 15. 248 pisteellä. FaZe menetti paljon pisteitä pelaajavaihdosten myötä, kun ensin Nikola “NiKo” Kovač siirtyi G2 Esportsiin ja myöhemmin Marcelo “coldzera” David jätti joukkueen. FaZelta vaaditaan lähes huippuonnistuminen, jotta Finn “Karrigan” Andersenin joukot pääsevät jälleen majoreille.

Karriganilla on kova urakka saada joukkueensa Tukholman majoreille. Tavoitteet ovat kuitenkin korkealla. (Kuva: FaZe Clan)

Fnatic

Ennen CS:GO-maailmaa dominoinut ruotsalaiskokoonpano muuttui hetkittäin kansainväliseksi, kun joukkueeseen vaihdettiin brittikaksikko William “mezii” Merriman ja Alex “ALEX” McMeekin. Tulokset ovat olleet parempia ja joukkue nousikin tuoreimmassa ranking-päivityksessä yhdeksän pykälää sijalle 22. RMR-pisteitä joukkueella on 294 ja se on sijalla 14. Fnaticin on tehtävä ilmiömäinen suoritus IEM Fall -turnauksessa, mikäli joukkue mielii mukaan majoreille.

Virtus.pro

Vuoden 2020 lopun ja vuoden 2021 alun loistavasti aloittanut Virtus.pro on selvästi menettänyt puhtiaan. RMR-turnauksissa heikommat joukkueet, kuten forZe ja K23 ovat yllättäneet heidät. Joukkue on sijoitukseltaan CIS-alueen RMR-taulukon kuudentena, mutta kun viidentenä olevaan forZeen on matkaa 850 pistettä, on joukkueella täysi työ päästä mukaan majoreille. CIS-alueen viisi parasta RMR-joukkuetta pääsevät Tukholmaan. Olisi shokeraavaa, mikäli edellisten majoreiden finalisti karsiutuisi jo nyt jatkosta.

Edellisten majoreiden finalistit ovat vaarassa karsiutua Tukholmasta. (Kuva: Avangar)

Extra Salt

Usein Pohjois-Amerikan viimeisenä toivona puhuteltu Extra Salt ei ole varmistanut paikkaansa majoreilla. Joukkueen edeltä löytyvät EXTREMUM, Liquid, FURIA, Evil Geniuses ja 00Nation. Joukkueen tulisi saada 110 pistettä enemmän kuin Evil Geniuses tai 00Nation viimeisestä RMR-turnauksesta, mikäli joukkue mielii mukaan Tukholman major-turnaukseen.

Lähteet: Talkesport, Liquidpedia

Kuvat: FaZe. Avangar

Kansikuva: OGcsgo

Tuoreimmat uutiset: