SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Viimeistä viedään! – Suomalaisjoukkueiden viimeinen mahdollisuus CS-majoreille on tänään
  • Perttu
    Leinonen

Viimeistä viedään! – Suomalaisjoukkueiden viimeinen mahdollisuus CS-majoreille on tänään

julkaistu: 14.01.2024 15:09

Counter-Strike 2:n ensimmäisen major-turnauksen PGL Major Copenhagenin avoimet karsinnat ovat viimeistä vaille valmiit. Tänään käynnistyvät avoimien karsintojen neljäs ja samalla viimeinen mahdollisuus lunastaa itselleen sekä joukkueelleen paikka suljetuista karsinnoista.

Kyseessä on samalla viimeinen mahdollisuus suomalaisjoukkueille ottaa ensimmäinen askel kohti unelmaansa ja himoittua major-turnausta. Suomalaisjoukkueita on mukana jälleen lukuisia ja Pelaajatcom seuraa illan tapahtumia tiiviisti Twitch-kanavallaan!

Viimeinen karsintasarjan turnauksista kokee myöskin jonkinlaisen muutoksen. Siinä, missä aikaisemmat kolme karsintaa olivat kaksipäiväisiä, niin tämä karsinta käydään kolmepäiväisenä. Tämä johtuu siitä, että maksimi joukkuemäärää on nostettu 1024:stä 2048:n.

Taustalla vaikuttaa ilmeisesti BLEED-joukkueen valmentaja Aleksandr “Kassad” Trifunovicin antama kritiikki turnauksenjärjestäjälle, kun BLEED missasi kolmannet karsinnat, koska se ei ehtinyt rekisteröityä turnaukseen ajoissa ja ajautui näin ollen odotuslistalle. Odotuslistalta ei lopulta vapautunut paikkaa BLEED:lle vaan se missasi kokonaan tärkeät kolmannet karsinnat.

Lue lisää: Hupsista! Counter-Strike-joukkue BLEED:lle kävi todella nolosti major-karsintojen alla

Challengermoden, joka toimii karsintojen alustana, sivustoa katsellessa käy ilmi, että tämä viimeinen karsinta tullaan pelaamaan A- ja B-bracketeilla.

Tässä on kuitenkin ilmeisesti vielä suhteellisen monta muuttujaa. Tällä hetkellä rekisteröityjä joukkueita sivuston mukaan turnaukseen on 1680, mutta ainoastaan 573 on vahvistanut osallistumisensa.

Sivustolla todetaankin, että mikäli osallistujamäärä jää alle 1024 joukkueen, käydään karsinta samalla tavalla kaksipäiväisenä kuin aikaisemmat kolmekin.

Muutenkin ikävässä valossa otsikoihin nousseen karsintasarjan viimeisen etapin yllä leijuu siis rutkasti kysymysmerkkejä. Miten ja ketkä pelaavat sunnuntaina selviää siis vasta myöhemmin tänään. A-bracket olisi ohjelmassa tänään ja B-bracket huomenna.

Suomalaisittain kovimmat odotukset kohdistuvat HAVU:n, joka on kaksissa ensimmäisissä karsinnoissa yltänyt sijoille 9-16. Siis ainoastaan kahden voiton päähän paikasta suljettuihin karsintoihin. Matka on kuitenkin tyssännyt kaksi kertaa jättiläisiä vastaan, kun Fnatic ja Heroic ovat pysäyttäneet suomalaisten matkan karsinnoissa.

Kolmansissa karsinnoissa HAVU ylsi ainoastaan 64 parhaan joukkoon, kun hävisi hieman yllättäen PASSION UA-joukkueelle.

JANO on puolestaan yltänyt sarjan ensimmäisissä ja kolmansissa karsinnoissa 64 parhaan joukkoon, mutta ei vielä sitä pidemmälle. Onko Aleksi “allu” Jallin johdattamasta joukkueesta nipistämään vielä sylintereistä pykälää tai kahta enempää irti neljänsissä karsinnoissa jää nähtäväksi.

Mukana ovat suomalaisjoukkueista myös mm. Kuusamogg, Roundsgg, TMVG, Heimo Esports, Uhka Esports ja ISO Esports.

Kaikkien suomalaisten matkaa pääset seuraamaan Pelaajatcomin Twitch-kanavalla kello 17:00 alkaen!

Isoista kansainvälisistä organisaatioista ilman paikkaa suljetuissa karsinnoissa ovat vielä mm. 00NATION, Sprout, BLEED, PARIVISION, TSM ja Endpoint. Viimeisistä avoimista karsinnoista onkin siis lupa odottaa todella viihdyttävää pläjäystä!

Kuva: JANO