SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Ennakko: Viimeinen päivä BLAST:n huipputurnauksessa – Kaksi suoraa paikkaa jaossa Spring Final -turnaukseen
  • Perttu
    Leinonen

Ennakko: Viimeinen päivä BLAST:n huipputurnauksessa – Kaksi suoraa paikkaa jaossa Spring Final -turnaukseen

julkaistu: 28.01.2024 12:04

BLAST Premier Spring Groups -turnauksen viimeinen pelipäivä on luvassa tänään sunnuntaina. Jaossa on vielä kaksi paikkaa BLAST Premier Spring Final -turnaukseen, kun eilen pelattujen lohkofinaalien häviäjät kohtaavat tänään. Voittajat lunastavat nämä jäljellä olevat paikat ja häviäjät matkaavat Spring Showdown -turnaukseen.

Luvassa on siis vielä kaksi herkullista ottelua sunnuntain ratoksi, jotka molemmat ovat katsottavissa suorina Pelaajatcomin Twitch-kanavalta!

Eilen voittoihin ylsivät Vitality, Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama Natus Vincere, FaZe Clan ja Virtus.pro, jotka varmistivat voitoilla paikkansa Spring Finaliin.

Vitality kaatoi Astraliksen tiukassa ottelussa Mathieu “ZywOo” Herbautin timanttisen esityksen johdolla lukemin 2-1. Aleksib ja NaVi puolestaan kurmuuttivat G2:n 2-0 ja samoin lukemin FaZe Clan kaatoi Liquidin sekä Virtus.pro BIG:n.

Astralis-BIG 15:30

Päivän ensimmäisessä ottelussa toisistaan mittaa ottavat tanskalaisjoukkue Astralis ja BIG. Astralis lähtee otteluun varsin selvänä ennakkosuosikkina. Se oli eilen jo lähellä kaataa Vitalityn toistamiseen, mutta kaatui kolmannessa kartassa Nukessa tulleiden virheiden myötä.

Vaikka Astralis on joukkueista materiaalin puolesta laadukkaampi, on BIG ennen kaikkea joukkue isolla J:llä, jota ei voi aliarvioida.

Karttavedossa Astralis poistaa Anubiksen ja BIG Miragen, kartat joita joukkueet eivät pelaa ollenkaan.

BIG:n valinta kohdistunee näin ollen Vertigoon, joka on sen paras kartta ja jota se pelaa eniten. Vertigo ei kuulu myöskään Astraliksen vahvimpiin karttoihin, joten saksalaisjoukkue saa Vertigosta mukavasti etua vastustajaansa nähden.

Astraliksen valinnan kohteena on todennäköisesti joko Ancient tai Overpass. Ancient on sen paras kartta, mutta se sopii myös BIG:lle. BIG on voittanut meneillään olevassa turnauksessa mm. Cloud9:n juurikin Ancientissa.

Voikin olla, että Astralis päätyy tämän takia Overpassiin, jossa BIG:n voittoprosentti on alle 50. Astraliksella on myös allaan komea voitto Vitalitysta Overpassista joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta turnauksen alussa.

Vaikka kertoimet puoltavatkin vahvasti Astraliksen voittoa on BIG:llä tässä hyvät saumat jopa yllätykseen asti.

Vihje:

Kolme karttaa.

G2-Liquid 18:00

G2:n kohtaa turnauksen päättävässä ottelussa Liquidin. Herkullinen match-up, jossa kaksi ailahtelevasti turnauksessa esiintynyttä joukkuetta ottavat mittaa toisistaan.

G2:n hävisi eilen selvästi NaVille 2-0. Tappio oli jo toinen turnauksessa NaVia vastaan. Voittonsa G2:n on onnistunut ottamaan muutoksien keskellä painivasta heikosta Ninjas in Pyjamasista, jonka se kaatoi kahteen otteeseen 2-0.

Liquid on voittanut puolestaan pahasti varamiehisen Spirit:n ja GamerLegionin. Eilen hiljattain uusittu joukkue hyytyi ensimmäisessä todellisessa testissään FaZe Clania vastaan suoraan 2-0.

G2:n lähtee otteluun kertoimien valossa hienoisena ennakkosuosikkina. Se ei ole kuitenkaan vakuuttanut turnauksessa huolimatta NIP-voitoista. Joukkueen tähtipelaajista ainoastaan Ilya “m0NESY” Osipov on pystynyt suorittamaan omalla tasollaan, kun taas Nikola “NiKo” Kovacin ja Nemanja “hunter-” Kovacin otteet ovat ailahdelleet pahasti.

Karttavedossa Liquid poistaa Vertigon, jota se ei pelaa. G2:n poistaa puolestaan Miragen, jossa sen voittoprosentti on pyöreät nolla ja jossa se sai eilen tukkapöllyn NaVilta.

Liquidille jää runsaasti valinnanvaraa omaksi karttavalinnakseen. Tarjolla olisi Nuke, jossa G2:n voittoprosentti näyttää myöskin nollaa. Joukkue pelaa myös Ancientia ja Anubista, mutta kaikista eniten saattaa houkutella Overpass, jossa Liquid kaatoi todella kovan Overpass-joukkueen GamerLegionin selvin 13-6 lukemin.

Valinta kohdistunee lopulta kuitenkin Overpassiin tai Nukeen, koska Mirage on poissa laskuista.

G2:n valinta on joko Anubis tai Inferno, jotka ovat vahvoja karttoja sille. Infernon valintaa puoltaisi se, että uusittua Liquidia ei ole nähty vielä tositoimissa kyseissä kartassa tässä turnauksessa.

Huippu mielenkiintoinen ottelu, josta ei varmasti tunnettu puutu, kun LAN-ympäristön petoeläin Casper “cadiaN” Moller pääsee jälleen karjumaan ja pumppaamaan oman joukkueensa renkaita.

Vihje:

Liquid voittoon.