SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Viimeiset paikat PGL Major Copenhagen -turnaukseen jaossa – Kolme jännittävää taistoa tarjolla lauantain ratoksi
  • Perttu
    Leinonen

Viimeiset paikat PGL Major Copenhagen -turnaukseen jaossa – Kolme jännittävää taistoa tarjolla lauantain ratoksi

julkaistu: 17.02.2024 10:42

Lauantaina on jälleen tarjolla superjännittävä ja suurten panosten ottelupäivä PGL Major Copenhangen -turnauksen viimeisessä karsintaturnauksessa. Euroopan RMR-karsintojen A-lohkossa on jaossa vielä kolme paikkaa CS2:n ensimmäiseen major-turnaukseen, joka odottaa maaliskuun puolivälissä.

Tänään on siis luvassa kolme ottelua, joiden voittajat varmistavat itselleen paikan major-turnauksesta. Häviäjien kohtaloksi koituu pudota Last Chance -karsintaan, jossa kuusi joukkuetta taistelevat vielä yhdestä major-paikasta. Toiset kolme Last Chance -vaiheen joukkuetta tulevat ensi viikolla pelattavasta B-lohkosta.

Last Chance -vaihe on nimensä mukaan todellakin se viimeinen mahdollisuus ja lisäksi se on sen luokan painekattila, että sinne ei kukaan tänään pelaavista joukkueista taatusti halua joutua.

Pelaajatcom näyttää päivän otteluista kaksi jälkimmäistä Twitch-kanavallaan. Päivän ensimmäinen ottelu on katsottavissa Elisan kanavalta.

9Pandas-AMKAL 13:00

Kaksi venäläisjoukkuetta kohtaavat päivän ensimmäisessä ottelussa. Erittäin tasainen match-up, jossa voittajan saattavat ratkaista hyvinkin pienet virheet.

AMKAL järjesti eilen toistaiseksi karsintaturnauksen suurimman yllätyksen, kun se pudotti 1-2 saldolla pelanneiden ottelussa superjoukkue Falconsin. AMKAL murskasi tanskalaisten Marco “Snappi” Pfeifferin ja Emil “Magisk” Reifin unelmat Kööpenhaminan major-turnauksesta komealla 2-1 voitolla.

AMKAL:n eilinen voitto tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, sillä joukkue oli aiemmin turnauksessa taipunut Fnaticille ja Enterpriselle. Sen ainoa voitto oli tullut heikosta Ninjas in Pyjamasista.

9Pandas pudotti eilen puolestaan ranskalaisjoukkue 3DMAX:n ulos karsinnoista omassa 1-2 saldolla pelanneiden ottelussaan. Aikaisemmin turnauksessa joukkue voitti SAW:n ja hävisi FaZe Clanille sekä KOI:lle.

Karttaveto suosii hieman 9Pandasia, joka pääsee valitsemaan oman parhaan karttansa Overpassin, koska AMKAL on pakotettu poistamaan Anubis, jota se ei pelaa.

9Pandas poistaa puolestaan Vertigon, ainoan kartan jossa AMKAL olisi saanut merkittävästi etua sitä vastaan. Päätyipä AMKAL mihin tahansa karttaan niin merkittävää etua se ei tule vastustajaansa nähden saavuttamaan.

Mikäli 9Pandas voittaa tänään ja varmistaa paikkansa tulevasta huipputurnauksesta pääsee Denis “seized” Kostin osallistumaan major-turnaukseen kuuden vuoden tauon jälkeen. 29-vuotias pelaaja oli edellisen kerran mukana majoreilla siis vuonna 2018, jolloin hän edusti Natus Vincereä.

Arvio: 9Pandas 2-0.

Fnatic-SAW 16:00

Päivän toisessa ottelussa vastakkain iskevät Fnatic ja SAW. Fnaticilla oli joukkueista mahdollisuus lunastaa paikkansa major-turnauksesta jo eilen, mutta se taipui KOI:lle tylysti 2-0.

SAW:n reitti tähän unelmien toteuttamisotteluun on ollut puolestaan huomattavasti kuoppaisempi. Portugalilaisjoukkue on voittanut jo kaksi pakkovoitto-ottelua, kun se on kaatanut sekä Ninjas in Pyjamasin, että Enterprisen 2-0.

Fnatic on kertoimien valossa otteluun lähdettäessä hyvin pieni ennakkosuosikki. Tästä olen kuitenkin eri mieltä.

Ensinnäkin SAW on joukkueista parempi, se pelaa paremmin yhteen, kommunikaatio toimii ja pelaajat ovat tuttuja toisilleen. Fnatic on ollut yhdessä vasta kaksi kuukautta, mikä näkyy yhä servulla yllättävinä virheinä.

SAW on myös joukkue, joka elää momentumin mukana. Se on nyt ottanut vyölleen voitot jo kahdesta pakkovoitto-ottelusta ja janoaa sitä kolmatta. Fnaticin tappio KOI:lle oli puolestaan varmasti järisyttävä pettymys sille, major-paikkaa tarjottiin kuin Manulle illallista.

Kolmantena tullaan joukkueiden karttaosaamiseen. Fnatic ei pelaa Miragea eikä Infernoa, joten sen on poistettava toinen näistä kartoista. Todennäköisesti se poistaa Infernon, sillä SAW ei pelaa myöskään Miragea. Silti SAW:lle jää valittavaksi sen vahvoista kartoista Nuke, Vertigo ja Anubis.

Näistä uskon portugalilaisjoukkueen päätyvän Nukeen tai Vertigoon. Nukessa sen voittoprosentti on peräti 83 ja Fnaticilta löytyy ainoastaan kaksi pelattua Nukea kolmeen kuukauteen. Vertigon valintaa puoltaisi toisaalta se, että Fnatic on ollut kartassa suurissa vaikeuksissa. Fnaticin eilisessä ottelussa KOI:ta vastaan pelaamaa Vertigo osoitti lukuisia haavoittumisen merkkejä.

SAW on lisäksi tyytyväinen valitsi Fnatic sitten omaksi kartakseen minkä tahansa. Ancient, Overpass ja Anubis sopivat kaikki sille. Fnatic ei saa omasta valinnastaan etua SAW:n nähden.

Fnaticilla on ihan kelpo yksilöitä joukkueessaan, mutta joukkuepeli sakkaa vielä.

Arvio: SAW marssii major-turnaukseen 2-0 voitolla.

Pelaajanostot:

Michel “ewjerkz” Pinto, SAW:

23-vuotias rifle-pelaaja on ollut joukkueen kantavia voimia turnauksessa. Takana kuusi karttaa, joissa rating on peräti 1.29. Todella taitava tulevaisuuden nimi.

Matúš “MATYS” Šimko, Fnatic:

21-vuotias rifle-pelaaja löytää vastustajan päät todella nätisti tähtäimeensä. Mekaanisesti huipputaitava.

Eternal Fire-BetBoom 19:00

Lauantai-illan huipentaa turkkilaisjoukkue Eternal Firen ja venäläisjoukkue BetBoomin välinen ottelu.

Eternal Firen matka turnauksessa on ollut superhaastava. Se on pelannut jo G2:sta, Falconsia ja FaZe Clania vastaan. Näistä joukkue on onnistunut voittamaan Falconsin. Tämän lisäksi vyöltä löytyy voitto Ninjas in Pyjamasista.

BetBoom on päässyt tähän verrattuna todella helpolla tähän mennessä. Se pääsi 2-1 saldolla pelanneiden otteluun kuin varkain. Joukkue koki turnauksen avausottelussa tappion Fnaticille, mutta sen jälkeen voitot heikoista Into The Breachista ja Enterprisesta avasi oven raolleen kohti majoreita.

BetBoomin ensimmäinen todellinen testi oli eilen Aleksi “Aleksib” Virolaisen Natus Vincereä vastaan. Joukkue laittoi NaVin yllättävän tiukoille, kun se pakotti ottelun kolmeen karttaan. Lopulta NaVi oli kuitenkin vahvempi 2-1 ja näin BetBoom nähdään myös tänään servulla.

Eternal Fire on ottelun selvä ennakkosuosikki ja uskon, että se kestää nämä paineet.

Turkkilaisjoukkue on osoittanut vaarallisuutensa jo moneen kertaan ja se pelaa loistavasti yhteen joukkueena. Pitkään yhdessä olleen joukkueen koheesio on loistava ja siltä löytyy riittävästi myös tulivoimaa.

BetBoomin otteet ovat puolestaan heitelleet todella paljon. Välillä joukkueen peli on surkuhupaisaa katseltavaa ja toisinaan jopa voittavaa peliä. Tässä ottelussa haaste on kuitenkin liian kova.

Lisäksi karttaveto suosii Eternal Firea merkittävästi. BetBoom on pakotettu poistamaan Inferno, jota se ei pelaa ja tämä avaa Eternal Firelle ovet valita Vertigo omaksi kartakseen. Vertigo on kuulunut EF:n vahvimpiin karttoihin läpi sen olemassaoloajan.

BetBoomin valinta kohdistunee Mirageen.

Arvio: Eternal Fire 2-0.

Kuva: Eternal Fire