SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Viimeinen major-karsintapäivä, uskomaton tilanne: Ulos Pariisista jäämässä Faze Clan, Cloud9 tai BIG
  • Perttu
    Leinonen

Viimeinen major-karsintapäivä, uskomaton tilanne: Ulos Pariisista jäämässä Faze Clan, Cloud9 tai BIG

julkaistu: 15.04.2023 10:00

Lauantaina ratkotaan viimeinen joukkue, joka pääsee osallistumaan CS:GO:n viimeiseksi jääville majoreille Pariisiin. Viimeinen spotti on kolmen kauppa, kun yksi kolmesta, Cloud9, BIG tai FaZe Clan selviää säikähdyksellä ja pystyy lauantain päätteeksi huokaisemaan helpotuksesta – majoreille päästiinkin. Kaksi muuta lähtevät kotimatkalle. Lauantaina selvitetään myös viimeisen Legends Stage paikan kohtalo.

Cloud9 ja BIG kohtaavat BO3-ottelussa, josta voittaja etenee FaZe Clania vastaan pelaamaan tästä viimeisestä paikasta himotuille majoreille. Kumpainenkin joukkueista urakoi eilen kaksi kappaletta BO3-otteluita. Molempien kohtalona oli olla häviävänä osapuolena 2-2 saldolla pelanneiden ottelussa, minkä seurauksena joukkueet ajautuvat nyt pelattavaan Last Chance vaiheeseen. Cloud9 hävisi suomalaisorganisaatio ENCE:lle 2-0, mutta kaatoi musertavan tappion jälkeen ensimmäisessä Last Chance ottelussaan B8:n tyylikkäästi 2-0.

BIG puolestaan koki tappion ensin Aleksi “Aleksib” Virolaisen johdattamalle Ninjas in Pyjamasille niin ikään 2-0, mutta kaatoi tämän jälkeen perjantai-illan myöhäisottelussa Falconsin 2-0. Saksalaisjoukkue murkasi samalla ranskalaisten haaveet nähdä yksi kaikkien aikojen CS:GO:n AWP-pelaajista Kenny “kennyS” Schrub Pariisissa.

Cloud9 lähtee otteluun selvähkönä ennakkosuosikkina, mutta BIG on yhtenäinen ja vaikeasti voitettava joukkue. Lisäksi BIG:n syvempi karttaosaaminen antaa saksalaisille oman etunsa otteluun. Miten hyvin ajottain reilustikin turhautumista näyttäneet Cloud9-tähdet pystyvät käsittelemään paineet tässä tiukassa paikassa? Ottelu pelataan kello 11:00 ja sen näkee Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta.

Last Chance finaalissa voittajaa odottava FaZe Clan on ennakkosuosikki lunastamaan paikan majoreilta, tuli finaaliin vastaan sitten kumpi tahansa, Cloud9 tai BIG. Tähtisikermä onnistui käsittelemään eilen paineet loistavasti kaataessaan Auroran puhtaasti 2-0. Kävi Last Chance finaalissa sitten kuinka tahansa, kaksi suurista on joka tapauksessa ulkona Pariisista lauantain päätteeksi.

Monte ja Vitality vääntävät sen sijaan viimeisestä Legends-vaiheen paikasta. Molemmat joukkueet nähdään siis Pariisissa, mutta panosta riittää. Vieläkö ENCEn ja Cloud9:n kaataneella Montella riittää bensaa tankissaan Mathieu “ZywOo” Herbautin tähdittämää kivenkovaa Vitalitya vastaan? Pystyykö turnauksessa ihastuttanut vasta 18-vuotias Mohammad “BOROS” Malhas vielä kertaalleen ihmetekoihin? Näihin saadaan vastauksia kello 11:00 alkaen.

Matsit näkee Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta suorana ja suomeksi selostettuna. Tänään mikin äärellä ovat Arttu “Olvari” Hämäläinen ja Aleksi “allu” Jalli.

Lauantain ohjelma

  • Last chance 3th place decider
  • Cloud9–BIG kello 11:00
  • Last chance 1st place decider (qualification)
  • FaZe Clan–Cloud9/BIG kello 15:15
  • Legends/Challengers decider
  • Monte–Vitality kello 11:00

Kuva: PGL