SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Viimeinen etappi kohti CS2:n ensimmäistä major-turnausta starttaa – Aleksib ja NaVi tulessa avauspäivänä!
  • Perttu
    Leinonen

Viimeinen etappi kohti CS2:n ensimmäistä major-turnausta starttaa – Aleksib ja NaVi tulessa avauspäivänä!

julkaistu: 14.02.2024 09:35

Euroopan RMR-karsintojen A-lohko käynnistetään tänään Romaniassa Bukarestissa. Kyseessä on Counter-Strike 2:n ensimmäisen major-turnauksen viimeinen karsintavaihe. A-lohkossa 16:sta joukkuetta taistelevat kahdeksasta paikasta PGL Major Copenhagen -turnauksessa.

Tänään keskiviikkona luvassa on BO1-otteluita, joita pelataan siihen saakka, kunnes turnauksessa aloitetaan pelaamaan jatkoon pääsystä tai putoamisesta. Kolmella tappiolla joukkueet voivat hyvästellä major-unelmansa ja kolmella voitolla ovat puolestaan jatkossa.

Pelaajatcom seuraa päivän tapahtumia Twitch-kanavallaan koko karsintojen ajan. Tänään ensimmäiset ottelut aloitellaan jo kello 13:00!

A-lohkoon suomalaisväriä tuo Natus Vinceren Aleksi “Aleksib” Virolainen. NaVI ja Aleksib kuuluvat karsintaturnauksen ennakkosuosikkeihin.

Käydään seuraavaksi läpi päivän otteluparit kierrokselta #1. Kaikki joukkueet pelaavat tänään kaksi ottelua, eli myös karsintojen toinen kierros pelataan läpi tämän päivän aikana.

FaZe Clan- 9Pandas 13:00

FaZe Clan on otteluun lähdettäessä selvä ennakkosuosikki ja uskon sen hoitelevan myös avausottelunsa tyylillä. IEM Katowicen turnauksessa finaaliin asti yltänyt FaZe Clan on ollut vakuuttava koko CS2:n olemassa olon ajan.

Kun FaZe Clanin vire ja materiaali ovat luokkaa timanttinen, voi ottelusta odottaa todella haastavaa 9Pandasille.

BO1-otteluissa altavastaajalla on aina paremmat mahdollisuudet yllättää, mutta tässä otteluparissa yllätykselle en näe sijaa.

FaZe Clan voittoon.

Virtus.pro-SAW 13:00

Tästäkin otteluparista löytyy selvä ennakkosuosikki. Tämän viitan omille harteilleen ottaa Virtus.pro, jolla on kuitenkin allaan täydellinen mahalasku IEM Katowicen turnauksessa, kun se hyytyi jo Play-In-vaiheeseen.

Huolimatta heikosti menneestä IEM Katowicen turnauksesta on Virtus.pro yksinkertaisesti kovempi joukkue sekä materiaaliltaan, että pelillisesti.

SAW ei toki ole huono joukkue ja kyseessä on BO1-ottelu, mutta portugalilaisjoukkueelta vaadittaisiin isomman luokan suonenvetoa, jotta se aloittaisi oman turnauksensa voitolla Virtus.pro:sta.

Virtus.pro voittoon.

Natus Vincere-KOI 14:00

Aleksi “Aleksib” Virolainen ja NaVi saavat avausottelussaan vastaansa entisen Movistar Ridersin, joka kulkee nykyään nimellä KOI. Ei välttämättä se mieluisin vastustaja karsintojen ensimmäiseen BO1-otteluun, sillä KOI omaa yllätyspotentiaalia.

NaVilla on allaan nihkeähkö IEM Katowicen turnaus jossa joukkueen otteet ailahtelivat melko suuresti. NaVi on perustasoltaan kuitenkin parikin askelta KOI:ta edellä, joten ennakkosuosikkina se lähtee tähänkin otteluun.

KOI, eli entinen Movistar Riders, tunnettiin kuitenkin aina vahvana LAN-joukkueena. Sillä on lisäksi lähihistoriasta vyöllään voitot kivenkovista Spritista ja Heroicista juurikin BO1-otteluissa.

Herkullinen avausottelu, jossa uskotaan kuitenkin NaVin parempaan materiaaliin ja sen tuomaan etuun. Ihor “w0nderful” Zhdanov on ollut pitkään loistavassa vireessä ja nuori AWP-sankari pystyy omilla suorituksillaan kääntämään otteluita joukkueelleen.

NaVi voittoon, mutta tiukkaa voi tehdä.

G2-Into The Breach 14:00

Jälleen ottelupari, jossa on selvä ennakkosuosikki ja se on G2. Vaikka IEM Katowicen turnaus näyttikin sen, että G2:lla on vielä paljon tehtävää jos se mielii menestyä CS2:n ensimmäisessä major-turnauksessa niin näissä karsinnoissa ei pitäisi ongelmia tulla.

Ilya “m0NESY” Osipov on hakannut tämän vuoden puolella lukuisia mielipuolisia statseja pöytään ja nuori supertähti pystyy yksinään voittamaan karttoja omalle joukkueelleen.

Into The Breach on omissa papereissani iso kysymysmerkki näihin karkeloihin lähdettäessä. Tulokset huomattavasti heikompia joukkueita vastaan ovat vaihdelleet, mutta kyllähän joukkueesta taitoakin löytyy. Kevin “misutaaa” Rabier ja Aurimas “Bymas” Pipiras ovat hyviä nuoria pelaajia, mutta riittääkö joukkueella kuitenkaan näin kovassa seurassa? Tuskinpa.

G2:n aloittaa oman turnauksensa voitolla.

Eternal Fire- Ninjas in Pyjamas 15:00

Murheita, murheita ja murheita. Näistä ovat legendaarisen Ninjas in Pyjamasin viimeiset vuodet koostuneet. Organisaatio on ajautunut tekemään isoja muutoksia surkeiden tulosten siivittämänä. Pelinsisäisenjohtajan tontilla vaikuttaa nykyään kansainvälisissä joukkueissa katsomaton kortti Alejandro “alex” Masanet, joka oli jonkintasoinen riskiveto organisaatiolta.

Onko espanjalaisesta kokeneesta IGL:stä kääntämään NIP:n kurssia takaisin suotuisampia vesistöjä kohti? Alku on ollut nihkeä, mutta aika näyttää.

Siinä missä NIP on hakenut muotoaan ja tehnyt isoja muutoksia, niin Eternal Fire on ollut pitkään yhdessä ja joukkue on hitsautunut vahvaksi yksiköksi.

Eternal Fire on ottelun ennakkosuosikki ja kestää myös nämä paineet. Joukkueen karttaosaaminen on myös NIP:a huomattavasti laajempaa, joka tarjoaa lisäetua joukkueelle tässä ottelussa.

Eternal Fire voittoon. Ninjas in Pyjamasin henkinen kantti laitetaan heti koetukselle.

AMKAL-Enterprise 15:00

Tässä haiskahtaa karsintojen ensimmäinen yllätys.

Venäläisjoukkue AMKAL on otteluun ennakkosuosikki, mutta Ex-Thunderflash nimellä karsinnat selvittänyttä puolalaisnippua ei kannata aliarvioida.

Enterprise pääsee lisäksi todennäköisesti pelaamaan tässä Vertigon tai Ancientin joissa joukkue on ollut kuin kala vedessä.

Enterprise voittoon.

BetBoom-Fnatic 16:00

Kumpikaan ei kuulu karsintojen ennakkosuosikkeihin. Valtavan tärkeä ottelu molemmille, koska molemmat kaipaisivat kipeästi unelmastarttia tähän turnaukseen.

BetBoomissa on potentiaalia, mutta se on ollut pahasti hukassa viime ajat.

Fnatic on puolestaan varsin hajuton ja mauton eurooppalaismix, josta puuttuu sitä jotain X-Factoria.

Kolikonheitto.

3DMAX-Falcons 16:00

3DMAX:n ranskalaisviisikko on ollut pitkään yhdessä. Välillä on menty ilman organisaatiota ja välillä organisaation kanssa, nyt koti on löytynyt 3DMAX:n siipien alta.

Onko ollut jopa liian pitkään yhdessä? Pyörii tasaisesti HLTV:n rankinglistalla sijoilla 20-30, mutta siinäpä se. Onko tämän viisikon maksimi jo saavutettu?

Ei kuulu karsintojen ennakkosuosikkeihin ja avausottelussa vastassa hurjalla materiaalilla operoiva Falcons.

Marco “Snappi” Pfeifferilla on paletti hyvin hyppysissään, eikä kokenut ja rutinoitunut nippu anna tässä yllätykselle mahdollisuutta.

Falcons voittoon.

Kuva: IEM Lähde: HLTV