SEURAA MEITÄ:
×

Counter-Strike 2

ETUSIVU / Counter-Strike 2
Viime vuonna avattiin satoja miljoonia CS-laatikoita – Näin paljon Valve tienasi
  • Perttu
    Leinonen

Viime vuonna avattiin satoja miljoonia CS-laatikoita – Näin paljon Valve tienasi

julkaistu: 26.01.2024 13:47

Counter-Strike on yksi suosituimmista FPS-peleistä ja sen suosio näkyy myös pelinsisäisten laatikkojen myynnissä. Laatikoista voi hyvällä tuurilla saada arvokastakin sisältöä, mutta yleisemmin tusinatavaraa. Pelin ystävät käyttivät kuitenkin mielettömän määrän rahaan näihin pelinsisäisiin laatikoihin vuonna 2023.

CS2Casetrackerin mukaan vuonna 2023 pelissä avattiin yhteensä yli 400 miljoonaa laatikkoa. Tähän määrään sisältyvät Counter-Strike:Global Offensivessa ja Counter-Strike 2:ssa avatut laatikot. CS2:n korvasi CS:GO:n syyskuussa.

Laatikot ovat maksullinen sisältö pelissä ja Valve tienasi pelkästään avatuilla laatikoilla viime vuonna käsittämättömän lähes miljardi dollaria.

Laatikot ovat säilyttäneet suosionsa vuosien varrella ja pelin yhteisössä löytyy selvästikin useita laatikoista saatavien skinien keräilyyn antautuneita ihmisiä.

15-20 miljoonan pelaajan yhteisö takoo Valvelle roppakaupalla rahaa vuosittain laatikoilla. Näitä laatikoita on kuitenkin myös kritisoitu uhkapelaamiseen addiktoivana toimintana. Maksaessa laatikon ostat käytännössä arvan, jossa joko on voitto tai ei ole. Useimmiten sisältö on tusinatavaraa, jolla ei ole rahallista arvoa.

On siis hyvin pieni todennäköisyys sille, että vaikka avaisit kuinka monta laatikkoa, että sinulle sattuisi oikeasti harvinainen skini.

Mil-Spec-luokan todennäköisyys laatikoissa on 79.92%, Restrictedin 15.98%, Classified 3.2%, Covert 0.64% ja Exceedingly Rare (hanskat tai puukot) 0.26%.

Tämä tarkoittaa matemaattisesti sitä, että käyttäjän tulisi avata noin 400 laatikkoa, jotta hänelle osuisi hanskat tai puukot harvinaisimmasta luokasta. Tämä ei tietysti päde, vaan käyttäjä voi joutua avaamaan vaikka 1000 laatikkoa saamatta koskaan “jackpottia”.

Laatikot mahdollistavat kuitenkin haaveilun arvokkaista ja näyttävistä peliin lisättävistä skineistä. Laatikon ja sen avaamisen tarvittavan avaimen saa noin 3-5 euron hintaan. Kun taas skinimarketeissa näitä arvokkaimpia skinejä myydään 500-3000 euroalla.

Laatikot ja skinit ovat joka tapauksessa Valvelle todellinen kultakaivos.

Kuva: Valve Lähde: Fragster