SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Viikko huipentuu historialliseen major-finaaliin – Nostaako Aleksi “Aleksib” Virolainen historiallisen pytyn?
 • Juuso
  Syngelmä

Viikko huipentuu historialliseen major-finaaliin – Nostaako Aleksi “Aleksib” Virolainen historiallisen pytyn?

julkaistu: 31.03.2024 09:16

Kello 21 Suomen aikaa alkavassa major-finaalissa kohtaavat FaZe Clan ja Natus Vincere. Suomalaiskapteeni Aleksi “Aleksib” Virolaiselle esiintyminen major-finaalissa on uran toinen (CS:GO, IEM Katowice 2019, ENCE).

FaZen major-taipale alkoi Euroopan karsintalohko A:sta. Siellä maailmanrankingin ykkösjoukkue voitti 9 Pandasin 13–6, Falconsin 13–7, kompuroi G2:sta vastaan 0–2 ja voitti Kööpenhaminan yllättäjäjoukkue Eternal Firen 2–0.

Pudotuspelit olivat vähällä jäädä haaveeksi, sillä FaZe joutui pelaamaan lopulta kaikki tarvittavat viisi ottelua päästäkseen Royal Areenalle. Elimination Stagella parempia olivat Heroic (13–10) ja makean koston saanut Eternal Fire (13–1). Tarvittavat voitot tulivat FURIA:a (13–7), Imperialia (2–1) ja Complexitya (2–0) vastaan.

Pudotuspeleissä FaZe kaatoi puolivälierässä voittajasuosikki Spiritin upeassa trillerissä karttavoitoin 2–1. Välierässä kaatui Pariisin puolustava major-voittaja Vitality niin ikään 2–1.

Parhaan pelaajan palkintoa havittelee FaZen riveistä sen latvialainen AWP-pelaaja, Helvijs “broky” Saukants, joka on finaalin pelaajista korkeimman ratingin saanut pelaaja (1.22).

FaZe oli vähällä jäädä pudotuspelien ulkopuolelle. (Kuva: Stephanie Lindgren, PGL)

Niin ikään Euroopan karsintalohko A:sta major-urakkansa aloittanut Aleksi “Aleksib” Virolaisen johtama Natus Vincere eteni Kööpenhaminan turnaukseen samalla kaavalla kuin FaZe.

Natus Vincere aloitti karsintaturnauksen voittamalla odotetusti KOI:n (13–8) ja Enterprisen (13–6). Tämän jälkeen joukkue hävisi Virtus.prolle 0–2, mutta eteni major-turnaukseen voittamalla BetBoomin 2–1.

Myös Natus Vincerellä teki tiukkaa selviytyä pudotuspeleihin, joten tässäkin suhteessa finalistikaksikon major-tarina on hyvin samanlainen.

Elimination Stage alkoi nimittäin Natus Vinceren osalta kahdella voitolla. Ensin kaatui TheMongolz 13–10 ja sen jälkeen Virolainen ex-joukkue G2 kierrosvoitoin 13–11.

Itäblokin joukkueet osoittautuivat liian koviksi Virolaisen kokoonpanolle, sillä sekä Spirit että Cloud9 olivat parempia karttavoitoin 2–1. Pudotuspelipaikka varmistui vasta viidennellä kierroksella, kun Natus Vincere voitti paiNin 2–0.

Pudotuspeleissä Natus Vincere pysäytti yllättäjäjoukkue Eternal Firen karttavoitoin 2–0. Turkkilainen Eternal Fire teki historiaa ollessaan CS-historian ensimmäinen turkkilaisjoukkue major-turnauksen pudotuspeleissä.

Välierässä Virolainen sai jälleen vastaansa entiset joukkuetoverinsa, kun G2 kaatui karttavoitoin 2–1. Natus Vinceren pelaajista Justinas “jL” Lekavicius ilmoittautuu ennen finaalia parhaan pelaajan palkinnon ehdokkaaksi 1.22 ratingillaan.

Paperilla Natus Vinceren pudotuspelivastustajat ovat olleet helpompia kuin FaZella, mutta tänään kumpi tahansa voi nostaa historiallisen CS2-pokaalin.

FaZen pelaajien ratingit pudotuspeleissä

 1. David “frozen” Čerňanský (1.20)
 2. Helvijs “broky” Saukants (1.18)
 3. Håvard “rain” Nygaard (1.09)
 4. Finn “karrigan” Andersen (1.05)
 5. Robin “ropz” Kool (1.02)

Joukkueen kaikki pelaajat ovat toki plussalla, mutta huomionarvoista on tähtipelaaja Koolin alhainen rating. Tässä on Natus Vinceren iskun paikka tänään.

Natus Vinceren pelaajien ratingit pudotuspeleissä

 1. Justinas “jL” Lekavicius (1.25)
 2. Ihor “w0nderful” Zhdanov (1.20)
 3. Mihai “iM” Ivan (1.00)
 4. Valeriy “b1t” Vakhovskiy (0.90)
 5. Aleksi “Aleksib” Virolainen (0.80)

Tilastollisesti FaZen pelaajat ovat olleet pudotuspeleissä parempia. Natus Vincere on kuitenkin osoittanut olevansa yhtenäinen joukkue. Kun yhteisö arvostelee Virolaisen taktiikoita tai Ivanin yksilötasoa, joukkue seisoo jokaisen takana ja pelaa yhtenäisemmin kuin koskaan.

Illan lopputulosta on mahdotonta ennustaa, mutta odotamme näkevämme ja haluammekin nähdä kolmen kartan trillerin.

Veikkausvihje: Yli 2,5 karttaa.

Lähde: HLTV | Kuva: Stephanie Lindgren, PGL