SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Video: Parhaat CS:GO-pelaajat, jotka eivät ole voittaneet majoria
  • Juuso
    Syngelmä

Video: Parhaat CS:GO-pelaajat, jotka eivät ole voittaneet majoria

julkaistu: 02.11.2022 13:23

Major-turnauksen voittaminen on jokaisen CS:GO-pelaajan unelma. Suuren rahapalkinnon lisäksi major-mestaruutta pidetään hyvin suuressa arvossa niin pelaajien kuin yhteisön keskuudessa. Major-mestaria pidetään sen hetken selvänä parhaana joukkueena.

ESL Counter-Strike julkaisi tiistaina videon YouTube-kanavallaan, jossa se listaa parhaat pelaajat, jotka eivät ole voittaneet major-mestaruutta. Listalla on pelaajia, jotka tulevat sen luultavasti joskus voittamaan, mutta myös pelaajia, joita tuskin nähdään enää koskaan major-lavoilla.

Nikola “NiKo” Kovač

25-vuotias NiKo ei pelaa Rio de Janeiron majoreilla G2 Esportsin pudottua jatkosta ja Euroopan suljetuissa karsinnoissa. Tästä huolimatta NiKo on yksi parhaista pelaajista, joilla ei ole (ainakaan vielä) major-mestaruutta taskussaan.

NiKo valittiin maailman toiseksi parhaaksi pelaajaksi vuonna 2017 ja maailman kolmanneksi parhaaksi pelaajaksi vuosina 2018 ja 2021. NiKo on saavuttanut urallaan eniten FaZen kanssa. Tähtikokoonpano voitti vuosien 2017–2019 aikana kymmenen LAN-turnausta, joista merkittävimpinä ESL New York 2017 ja IEM Sydney 2018.

NiKo on pelannut majoreilla yksitoista kertaa. Kaksi kertaa hänet on nähty finaalissa. Ensin FaZen kanssa Bostonin ELEAGUE Majoreilla 2018, jossa tuolloin pohjoisamerikkalaisella kokoonpanolla pelannut Cloud9 vei mestaruuden tähtijoukkueen nokan edestä.

Toisen kerran NiKo nähtiin major-finaalissa vuosi sitten Ruotsin Tukholmassa, kun Aleksandr “s1mple” Kostylievin tähdittämä Navi jätti NiKon jälleen hopealle.

Mathieu “ZywOo” Herbaut

21-vuotias ZywOo tuli CS:GO-maailmaan kohisten, kun hänet valittiin debyyttivuonnaan maailman parhaaksi pelaajaksi vuonna 2019. Parhaan pelaajan asema säilyi myös seuraavana vuonna ja viime vuonna listalla edelle pääsi ainoastaan s1mple.

ZywOo on pelannut urallaan neljät majorit, joista parhaimpana tuloksena ovat Tukholman ja Berliinin (kevät 2019) neljännesvälierät Vitalityn kanssa. Muita LAN-voittoja ZywOolla on viisi, kaikki Vitalityn kanssa.

ZywOon voittamat LAN-turnaukset ovat cs_summit 4, ECS Season 7 Finals, EPICENTER 2019, IEM Winter 2021 ja tuoreimpana lokakuussa päättynyt ESL Proliigan 16. kausi.

Ladislav “GuardiaN” Kovács

Pitkän uran huipulla tehnyt GuardiaN muistetaan erityisesti ajastaan Navin ja FaZen paidoissa. Häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista AWP-pelaajista.

Majoreilla GuardiaN on nähty peräti 14 kertaa. Finaaleissa GuardiaN on pelannut kolmesti. Ensimmäinen major-hopea tuli Navin paidassa DreamHack Open Cluj-Napocan majoreilla Envyä vastaan vuonna 2015. Toinen major-hopea tuli Luminositya vastaan MLG Columbus 2016 -majoreilla ja kolmas major-hopea FaZen paidassa Cloud9:a vastaan Bostonin majoreilla vuonna 2018.

LAN-voittoja GuardiaNilla on taskussa 17, joista kirkkaimpina ESL One New York 2016, ESL One New York 2017 ja IEM Sydney 2018.

31-vuotias GuardiaN on tällä hetkellä penkitettynä Sampi-joukkueen kokoonpanosta. Maailmanrankingin sijalla 167 majaileva joukkue tuskin on lähivuosina nousemassa major-tason joukkueeksi. GuardiaNin ura näyttää olevan pikkuhiljaa ohi, joten hänen major-unelmansa jäänee saavuttamatta.

Adil “ScreaM” Benrlitom

One tapeistaan ja uskomattomasta tarkkuudestaan tunnettu ScreaM ehti pelata CS:GO-urallaan kahdeksat majorit ennen kuin siirtyi Liquidin Valorant-joukkueeseen.

CS:GO-urallaan muun muassa VeryGamesia, Titania, Kinguinia ja G2 Esportsia edustanut ScreaM nähtiin kaksi kertaa majoreiden pudotuspeleissä. Ensin ScreaM nähtiin VeryGamesin kanssa CS:GO-majoreiden ensimmäisissä välierissä DreamHack Wintereillä 2013.

Toinen pudotuspelipaikka irtosi kansainvälisen Kinguinin kanssa ESL One Kölnissä 2015, kun joukkue ylsi neljännesvälieriin.

LAN-voittoja ScreaM ehti napata CS:GO-urallaan kuusi, joista neljä VeryGamesin (Mad Catz Birmingham, RaidCall EMS One Summer 2013 Finals, SLTV StarSeries VII Finals, RaidCall EMS One Fall 2013 Finals), yksi Titanin (DreamHack Stockholm SteelSeries CS:GO Invitational 2014) ja yksi G2 Esportsin (ECS Season 1 Finals) kanssa.

Spencer “Hiko” Martin

Yksi Pohjois-Amerikan ensimmäisistä CS:GO-huipuista, Hiko, valittiin vuonna 2013 CS:GO:n yhdeksänneksi parhaaksi pelaajaksi. Hiko pelasi CS:GO-urallaan kahdeksat majorit, joista viisi kertaa pudotuspeleissä.

Hiko ylsi Complexityn kanssa DreamHack Winter 2013 -majoreiden välieriin ja uudelleen välieriin Liquidin kanssa MLG Columbus 2016 -majoreilla. Paras major-saavutus tuli seuraavilla majoreilla, kun Liquid saavutti hopeaa ESL One Kölnissä 2016.

LAN-voittoja Hikolla ei CS:GO-uralta ole taskussa, mutta hopeaa hän saavutti vuoden 2016 ESL One Kölnin lisäksi ESEA Invite Season 16 Global Finals-, ESEA Invite Season 14 Global Finals- ja ESEA Invite Season 13 Global Finals -turnauksissa.

Hiko on lopettanut ammattiuransa. Hän edusti CS:GO-uransa jälkeen 100 Thievesin Valorant-joukkuetta ja toimii nyt kyseisen organisaation striimaajana.

Jonathan “EliGE” Jablonowski

Yksi Pohjois-Amerikan parhaista CS:GO-pelaajista, EliGE, on valittu viidesti vuoden parhaimpien pelaajien listalle. Korkeimmillaan EliGE oli neljänneksi paras vuonna 2019.

EliGE pelasi samassa joukkueessa Hikon kanssa, kun Liquid saavutti ensin välieräpaikan Columbusin majoreilla 2016 ja sen jälkeen major-hopeaa Kölnissä 2016. Toinen välieräpaikka EliGEllä on vuoden 2018 FACEIT Majoreilta niin ikään Liquidin kanssa.

LAN-voittoja EliGEllä on yhdeksän, joista tärkeimpänä ESL One Köln 2019, ESL Proliigan 9. kauden finaalit, DreamHack Masters Dallas 2019 ja IEM Sydney 2019. Liquid ja EliGE voittivat näiden LAN-voittojen myötä arvostetun Grand Slamin, jossa palkintona on miljoona dollaria.

Yegor “markeloff” Markelov

34-vuotias ukrainalainen CS1.6-legenda ei saanut uraansa samanlaiseen lentoon CS:GO:ssa. Vuonna 2013 hänet valittiin vuoden 15:ksi parhaaksi pelaajaksi, mutta sen jälkeen ura on ollut lähinnä alamäkeä.

11 kertaa CS:GO-majoreilla pelannut markeloff ylsi urallaan neljä kertaa neljännesvälieriin. Ensin Astana Dragonsin kanssa DreamHack Wintereillä 2013, sitten HellRaisersin kanssa EMS One Katowicessa 2014, HellRaisersin kanssa DreamHack Wintereillä 2014 ja FlipSid3n kanssa ESL One Kölnissä 2016.

Markeloff lopetti aktiiviuransa vuonna 2018, joten hänen major-unelmansa on taputeltu jo muutama vuosi sitten.

Braxton “swag” Pierce

CS:GO-alkuvuosien yksi lupaavimmista pohjoisamerikkalaisista pelaajista oli swag. Vuonna 2014 maailman 18:ksi parhaaksi pelaajaksi valittu swag pelasi urallaan neljät majorit, joista parhaimpana saavutuksena välieräpaikka Complexityn kanssa DreamHack Wintereillä 2013.

Swag voitti urallaan yhden LAN-turnauksen, kun iBUYPOWER voitti ESEA Invite Season 16 Global Finals -turnauksen. Swagin ura loppui seinään, kun iBUYPOWER jäi kiinni sopupelaamisesta. Koko iBUYPOWERin kokoonpano Tyler “Skadoodle” Lathamia lukuunottamatta asetettiin vuosiksi pelikieltoon.

ESL vapautti swagin pelikiellostaan ESL:n turnausten osalta vuosia myöhemmin, mutta swag päätti siirtyä CS:GO.sta Valorantin pariin, jossa hän edustaa T1-joukkuetta.

Keith “NAF” Markovic

Any naffers here? 24-vuotias kanadalainen on valittu kolme kertaa vuoden parhaimpien pelaajien listalle. Vuonna 2016 hän oli kuudes, vuotta myöhemmin seitsemäs ja vuonna 2021 14:s.

Urallaan seitsemät majorit pelannut NAF on parhaimmillaan yltänyt välieriin Liquidin kanssa FACEIT Majoreilla vuonna 2018. NAF oli osa Grand Slamin voittanutta Liquidin kokoonpanoa.

Liquidin LAN-voittojen lisäksi NAF on voittanut SL i-League Invitational Shanghai 2017 -turnauksen Renegadesin kanssa ja ELEAGUE Season 2 -turnauksen OpTicin kanssa.

Aleksi “allu” Jalli

ESL nosti videollaan esille ilahduttavasti myös suomalaisen AWP-legendan, allun. Kaksi kertaa major-finaaleihin yltänyt (Ninjas in Pyjamasin kanssa ESL One Katowicessa 2015 ja ENCEn kanssa IEM Katowicessa 2019) allu valittiin vuonna 2015 maailman 19:ksi parhaaksi pelaajaksi.

Kahden major-hopean lisäksi allu on nähty kolme kertaa major-pudotuspeleissä. Ninjas in Pyjamasin kanssa irtosi neljännesvälieräpaikka ESL One Kölnissä 2015 ja välieräpaikka DreamHack Open Cluj-Napocassa 2015. FaZen kanssa allu ylsi neljännesvälieriin ELEAGUE Majoreilla 2017 ja ENCEn kanssa niin ikään neljännesvälieriin StarLadder Majoreilla Berliinissä 2019.

LAN-voittoja allu on saavuttanut urallaan kolme kappaletta. Ensin FaZen kanssa SL i-League StarSeries Season 3 Finaalit vuonna 2017 ja sitten ENCEn kanssa StarSeries i-League Season 6- ja BLAST Pro Series Madrid 2019 -turnausvoitot.

30-vuotias allu edustaa tällähetkellä kotimaista JANO-joukkuetta, jolla on vielä paljon matkaa huipulle. Nähtäväksi jää, palaako allu koskaan CS:GO:n huipulle vai jääkö major-unelma haaveeksi.

Tomáš “oskar” Šťastný

Miikka “suNny” Kempinkin joukkuetoverina mousesportsissa nähty oskar on valittu kahdesti vuoden maailman parhaimpien pelaajien listalle. Vuonna 2017 hän oli 16:s ja vuotta myöhemmin 14:s.

Oskar on pelannut urallaan kolmet majorit, kaikki mousesportsin paidassa. Kerran hän on yltänyt pudotuspeleihin, kun vuoden 2018 ELEAGUE Majoreilta irtosi neljännesvälieräpaikka.

Oskar on voittanut urallaan neljät LAN-turnaukset mousesportsin kanssa. Voitot ovat tulleet ESG Tour Mykonos 2017-, StarSeries i-League Season 4-, V4 Future Sports Festival 2018- ja ESL One New York 2018 -turnauksista.

Vincent “Brehze” Cayonte

ESL:n videon mukaan Brehze oli yksi ainoista pelaajista, joka pystyi ampumaan kovempaa kuin huippuvuosien Astralis.

24-vuotias Brehze on valittu kaksi kertaa vuoden parhaimpien pelaajien listalle. Ensin kahdeksanneksi vuonna 2019 ja sitten 20:ksi vuonna 2020.

Majoreilla Brehze on pelannut kolmesti. Kaksi kertaa major-unelma on jäänyt lohkovaiheeseen, mutta kerran Brehze on yltänyt aina välieriin asti, kun NRG pelasi pudotuspeleissä vuoden 2019 StarLadder Majoreilla Berliinissä.

Muita LAN-voittoja Brehzillä on neljä, joista kaksi NRG:n (IEM Shanghai 2018, cs_summit 3) ja kaksi Evil Geniusesin (ESL One New York 2019, StarSeries i-League Season 8) paidassa.

Lähde: ESL Counter-Strike | Kuva: JANO