SEURAA MEITÄ:
×
Video: Muistatko kaikki nämä vuosien legendaariset CS:GO-hetket?
  • Juuso
    Syngelmä

Video: Muistatko kaikki nämä vuosien legendaariset CS:GO-hetket?

julkaistu: 17.08.2022 08:00

CS:GO-taiteilija ja videoeditoija Asder on tehnyt eeppisen videon CS:GO:n juhlavuoden kunniaksi. Valven taktinen räiskintäpeli täyttää tänä vuonna 10 vuotta.

Asderin tuore video vie meidät takaisin moniin historiallisiin CS:GO-hetkiin. Klutseihin ja naurettaviin frageihin, joita ei vielä tänäkään päivänä tahdo uskoa todeksi.

Katso alta Asderin uskomaton video, joka luottaa upeasti katsojan muistiin, sillä varsinaista liikkuvaa kuvaa videolla ei käytetä. Historialliset hetket on taltioitu still-kuviksi, joiden ympärillä kamera liikkuu vapaasti. Kaikki tämä sidotaan yhteen legendaarisilla selostuksilla.

Mikäli tarvitset muistinvirkistystä, alkuperäiset klipit selityksineen on listattu Asderin videon alapuolelle.

Surullisen kuuluisa 1g

Oletko joskus törmännyt CS:GO-pelin aikana viestiin “1g” kun joku kuolee oman polttopullonsa luomaan liekkimereen? Tiedätkö mitä se tarkoittaa?

Meemin tarina juurtaa itsensä DreamHack Open Austin 2016 -tapahtumaan ja otteluun, jossa CLG ja Splyce kohtasivat toisensa. Avauskartta Train on päättymässä Splycen voittoon, mutta sitten jotain uskomatonta tapahtui. CLG:n Jacob “FugLy” Medina jäi kaksintaisteluun Splycessä pelanneen tunnetun Twitch-striimaajan, Jaryd “Summit1g” Lazarin kanssa.

Summit1g kyllä onnistui voittamaan FugLyn, mutta kun hänen täytyi mennä purkamaan pommi, juoksi hän suoraan liekkimeren päältä ja kuoli. Splyce päätyi lopulta häviämään avauskartan ja koko ottelun.

Maailman paras ässä

Maailman parhaaksi ässäksi äänestetty Vincent “Happy” Schopenhauerin naurettavat viisi Deagle-tappoa Infernossa tanskalaista TSM:ää vastaan, jossa pelasivat muun muassa Finn “karrigan” Andersen ja Peter “dupreeh” Rasmussen.

Happyn ässä vaikuttaa joko uskomattomalta tuurilta tai jo melkeinpä huijaamiselta. Ranskalaispelaaja nimittäin liikkuu B-pommipaikan ja CT-tukikohdan kulmalla ja ampuu satunnaisia laukauksia savupilveen. Lähes jokainen laukaus tuntuu osuvan vastustajaa savuverhon taakse päähän.

Portsari-Pasha

Monen CS:GO-fanin suosikkijoukkueeksi muodostunut legendaarinen Virtus.pron puolalainen kokoonpano kohtasi tuolloin maailman parhaan joukkueen, fnaticin, Infernossa.

Terroristipuolella pelannut fnatic antoi pelikellon kulua rauhassa viimeisille sekunneille, kun näytti jo siltä, että 3 Virtus.pron pelaajaa siirtyisi A-pommipaikan läheisyydestä B-pommipaikalle.

Fnatic odotti kartan keskiosassa ja päätti edetä CT-tukikohdan kautta B-pommipaikalle. Ruotsalaisten harmiksi puolalainen härkä, Jarosław “pashaBiceps” Jarząbkowski, odotti heitä AK47-konekiväärin ja tarvitsemansa yhden lippaan kanssa. Vain muutamassa sekunnissa fnaticin neljä pelaajaa olivat maassa.

Aseet ovat turhia

Kyllä, näin ajateltiin, kun Revolver-pistooli, eli R8, esiteltiin CS:GO:ssa. Vain $600 maksanut pistooli tappoi luodista kuten AWP ja sillä pystyi ampumaan yhtä tarkasti, mutta nopeammin.

Ymmärrettävästi ase herätti paljon kummastusta niin harrastepelaajissa kuin ammattilaisissa. Onneksemme asetta ei nähty virallisissa turnauksissa sen järkyttävän dominoivassa muodossaan.

Revolver-kohun tiivistää hyvin entisen Cloud9-pelaajan, Ryan “freakazoid” Abadirin kiljumat sanat: “Voit tappaa toisen yhdellä pistoolin ammuksella? Miksi tämä on sallittua?”

Torilla tavataan

Vaikka ENCEn major-hopea Katowicessa 2019 oli uskomaton suoritus, mikään ei vedä suomalaisittain vertoja Aleksi “allu” Jallin viattomalle, mutta hauskalle kysymykselle.

– Ovatko nuo Red Bullit mainoksia varten vai saammeko oikeasti juoda niitä? allu kysyy.

Vuonna 2015 Ninjas in Pyjamasin legendaarisen nelikon kanssa pelannut suomalainen sai kysymyksellään Patrik “f0rest” Lindbergin nauramaan.

– Kyllä sinä voit ihan oikeasti juoda niitä, f0rest nauraa.

Hetki kun maailman parhaasta tuli maailman paras

Aleksandr “s1mple” Kostyliev on monen mielestä kaikkien aikojen paras CS:GO-pelaaja. Hänen uransa ei kuitenkaan lähtenyt helposti nousuun, kun huonon asenteen omannut nuorukainen joutui vaihtamaan joukkuetta hyvinkin tiheään tahtiin.

Team Liquidin kanssa pelannut s1mple teki vuoden 2016 ESL One Kölnin turnauksessa jotain, mikä nosti hänen itseluottamustaan niin paljon, että hänestä tuli seuraavien vuosien aikana maailman paras pelaaja.

Fnaticia vastaan pelannut Team Liquid oli tilanteessa, jossa s1mplen täytyi voittaa yksin kierros kahta fnaticin pelaajaa vastaan. S1mplemäiseen tyyliin nuori ukrainalainen hyppäsi AWP-tarkkuuskiväärinsä kanssa alas B-pommipaikan yläparvelta ja ampui ensin suoraan ilmasta Dennis “dennis” Edmanin ja maahan pudottuaan kauempana olleen Freddy “KRIMZ” Johanssonin.

Jotta tämä ei kuulostaisi liian helpolta, s1mple teki kaiken noscopena, eli ilman tähtäintä. Kun tämä selviää uusinnasta ottelun selostaneille Daniel “ddk” Kapadialle ja James “BARDOLPH” Bardolphille, reaktio on hulvaton.

– Se oli noscope Dan! [ddk] Hänellä oli hiiressään vain yksi nappi! Ei tämä ole FPL, ei noin saa tehdä majoreilla! BARDOLPH kiljuu.

Deaglemestarin taidonnäyte

Nykyisin G2 Esportsin tähtipelaaja, tuolloin mousesportsissa pelannut Nikola “NiKo” Kovač teki punaisessa pelipaidassaan parikin uskomatonta Desert Eagle -suoritusta.

Yksi näistä nähtiin Cachessa, kun ranskalaisjoukkue Titan joutui NiKon jalkoihin. Aseiden kanssa A-pommipaikalle kartan keskiosasta juossut ranskalaisjoukkue jäi NiKon Deaglen alle nopeammin kuin ehtii kissaa sanoa.

Viimeisenä Titanin pelaajista eloon jäänyt Richard “shox” Papillon jäi hänkin murskaavan Deaglen alle ennen kuin ehti edes nähdä mistä luoti tulee.

Traagisin ottelu koskaan

Kotiyleisön edessä Columbusissa pelannut Team Liquid oli liekeissä vuoden 2016 majoreiden välierissä Luminositya vastaan. Avauskartta Mirage oli vain yhden kierrosvoiton päässä Liquidilta, kun Luminosityn Marcelo “coldzera” David hyppäsi B-pommipaikan autolta ilmaan AWP-tarkkuuskiväärin kanssa, laukaisi aseensa ja sai tapettua kaksi Liquidin pelaajaa yhdellä luodilla. Ja kyllä, hän oli ilmassa. Coldzeran uskomaton suoritus mursi Liquidin selkärangan ja Luminosity voitti Miragen.

Toinen kartta Cache alkoi Liquidin kannalta jälleen lupaavasti. Spencer “Hiko” Martin teki upean “yksi vastaan neljä” -klutsin A-pommipaikalla. S1mple kävi heittämässä Hikolle yläfemmat, mutta traaginen tarina sai jatkoa Luminosityn noustessa rinnalle ja lopulta ohi aivan kuten Miragessa.

Kun panokset loppuvat, puukko on lähellä

Vuoden 2015 ESL One Kölnin majoreiden loppuottelussa kohdanneet fnatic ja EnVyUS antoivat yleisölle heti täyttä viihdettä avauskartan avauskierroksesta lähtien.

Dust 2 -kartassa pelattu avaus alkoi EnVyUSin hyökkäykselle B-pommipaikalle. Sekä Robin “flusha” Rönnquistin että Nathan “NBK-“ Schmittin pistooleista loppuivat panokset.

Kun panoksia ei ollut, kumpikin otti puukot esiin ja NBK- voiteli vastustajansa. Yleisö mylvi ja yksi kaikkien aikojen legendaarisimmista major-finaaleista oli alkanut.

Vuoden 2015 ESL One Kölnin majoreilla Kenny “kennyS” Schrub puolestaan kohtasi pitkäaikaisen kilpakumppaninsa, Ladislav “GuardiaN” Kovácsin Infernon A-pommipaikalla.

AWP-tarkkuuskiväärillä ja pistoolilla Kennya jahdannut GuardiaN ei osunut ranskalaisnuorukaiseen, jonka turvin kennyS päätti tehdä jotain uhkarohkeaa. Tylysti puukolla GuardiaNin päälle ja sehän kannatti.

AWP-yllätys apEXille

Tiedätkö mistä Dust 2 terroristitukikohdan graffiti on saanut alkunsa?

Siitä hetkestä, kun ESL One Kölnin vuoden 2015 major-finaalissa EnVyUSin Dan “apEX” Madesclaire päätti mennä puolustamaan kartan keskiosaa AWP-tarkkuuskiväärin kanssa. Se mitä apEX ei tiennyt oli se, että peräti neljä fnaticin pelaajaa odottivat toisessa päässä jokainen oman AWP-tarkkuuskiväärinsä kanssa.

ApEX jäi auttamatta jalkoihin ja kun fnaticin Jesper “JW” Wecksell pääsi juoksemaan tyhjälle B-pommipaikalle, oli kierrosvoitto pedattu ruotsalaisille. Naurettava, mutta silti niin nerokas suunnitelma.

Lähteet ja kuva: ESLCS, Asder