SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Video: ikivanha bugi koitui ammattipelaajan kohtaloksi Majoreilla
  • Saara
    R

Video: ikivanha bugi koitui ammattipelaajan kohtaloksi Majoreilla

julkaistu: 15.05.2022 14:54

Counter-Strike: Global Offensiven johdonmukaisin ja pitkäaikaisin klippibugi kävi näyttäytymässä meneillään olevan Major-turnauksen tiimellyksessä. Ammattipelaaja Peter “dupreeh” Rasmussen joutui maksamaan bugista hengellään, ja hänen joukkueensa menetti mahdollisuuden puhtaaseen matsivoittoon.

CS:GO pulppuilee bugeja, mutta useimmat Valve korjaa kiireen vilkkaa. Jotkin vähemmän silmille hyppivät pikkuviat voivat kuitenkin sabotoida pelejä säännöllisesti. Arvokisoissa tällainenkin bugi voi olla kohtalokas, kuten nyt nähtiin PGL Major Antwerp 2022 -turnauksessa.

Kyseinen klippausbugi on yhtä vanha kuin CS:GO itse. Grafiikkaan liittyvä bugi tarjoilee joillekin pelaajille mahdollisuuden nähdä kiinteiden tavaroiden läpi ilman minkäänlaisia huijauskeinoja. Vian saattaa laukaista vaikka tietyn aseen kanssa liian lähellä ohutta seinää seisominen. Ongelma on yleinen, mutta erityisen kiusallinen arvopeleissä.

Kohtalokkaassa ottelussa dupreehin joukkue Team Vitality pelasi ForZea vastaan pitäen yllä puhdasta johtoasemaa. Sitten se tapahtui: dupreeh seisoi hieman liian lähellä B-paikan keskiovia AWP-aseensa kanssa. Viimeisenä eloonjääneenä hänellä oli vastuu kuutoskierroksen viimeistelystä. Pahamaineinen bugi sai kuitenkin hänen aseensa piipun näkymään oven läpi vastustajalle.

Niinpä ForZen Aleksandr “zorte” Zagodyrenko sai pistettyä dupreehin päiviltä ja tienattua joukkueelleen yhden voiton Dust 2:lla Vitalitya vastaan. Tällainen bugi on huono mäihä, muttei lainkaan merkityksetön sellainen.

Ei tämä ensimmäistä kertaa tapahtunut, ja Valve onkin saanut painostusta korjata vian, jottei se enää häiritsisi korkean tason otteluita. Satunnaisesti esiintyvänä sitä on vaikea välttää kikka kolmosilla. Siihen asti, kunnes bugista tehdään selvää, pelaajat voivat vain toivoa, ettei se satu omalle kohdalle.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: PGL Stream / Valve