SEURAA MEITÄ:
×
Video: Aleksib kasasi kaikkien aikojen parhaan CS-tiimin
  • Juuso
    Syngelmä

Video: Aleksib kasasi kaikkien aikojen parhaan CS-tiimin

julkaistu: 09.08.2022 12:00

G2 Esportsin CS:GO-kokoonpanosta vahvistusta vaille penkitetty suomalaiskapteeni, Aleksi “Aleksib” Virolainen, kokosi Betwayn YouTube-videolla oman kaikkien aikojen parhaan Counter-Strike -kokoonpanonsa. Alla Virolaisen valinnat perusteluineen.

Patrik “f0rest” Lindberg (CS1.6) ja Filip “NEO” Kubski (CS1.6)

– Katsoin heitä pitkään jo CS1.6:n aikana. He olivat todella itsevarmoja. Tuolloin he olivat idoleitani, Aleksib sanoo.

Sekä f0restia että NEOa pidetään yhtinä CS-historian parhaimpana pelaajana. Molemmat ovat voittaneet arvostetut majorit kertaalleen, kumpikin vuonna 2014. Ensin NEO kaatoi kotiyleisön edessä Katowicessa Virtus.pron paidassa juuri f0restin edustaman Ninjas in Pyjamasin. Vuoden toisessa major-turnauksessa, Kölnissä, f0rest voitti jännittävässä finaalissa fnaticin.

Aleksandr “s1mple” Kostyliev

– Tietysti valitsen s1mplen. Tarvitsen joukkueeseen AWP-pelaajan, joka pystyy pelaamaan kaikilla aseilla. Hän on todistanut olevansa kaikkien aikojen paras CS:GO-pelaaja, Aleksib sanoo.

S1mple on valittu urallaan kaksi kertaa maailman parhaaksi pelaajaksi ja tänä vuonna hän on vahvasti kiinni kamppailussa kolmannesta pystistään. Hän voitti arvostetut majorit marraskuussa 2021 Ruotsin Tukholmassa. Hänellä on eniten arvokkaimman pelaajan (MVP) palkintoja kuin kellään CS:GO:n historiassa, peräti 21 kappaletta, eikä vauhti ole alkuunkaan hidastumassa.

Aleksi “Aleksib” Virolaisen

Aleksib ei perustele itsensä valitsemista joukkueeseen, mutta haastattelun tekevä Rob “Rob4” Clarkson pukee Virolaisen valinnan hyvin sanoiksi videolla.

– Ymmärrän hyvin, että haluaisit olla tällaisen joukkueen pelinsisäinen johtaja. Voisit halutessasi olla myös valmentaja ja valita jonkun toisen pelaajan tilallesi, mutta kukapa ei haluaisi johtaa tällaista kokoonpanoa, Rob4 sanoo.

Nikola “NiKo” Kovač (2015)

Viimeiseksi pelaajakseen Aleksib valitsee NiKon, mutta ei kuitenkaan nykyistä huippupelaajaa vaan mousesportsia vuonna 2015 edustaneen nousevan kyvyn.

– Mietin pitkään, että olisin valinnut joukkueen viidenneksi pelaajaksi CS1.6:n aikojen Christopher “GeT_RiGhT” Alesundin, se olisi ollut sairaan hyvä joukkue. Sitten päätin kuitenkin valita vielä yhden CS:GO-pelaajan. Halusin joukkueeseen nuoren, nousevan kyvyn. NiKo oli sellainen mousesportsin aikana. Katsokaa häntä nyt, Aleksib selittää.

Pärjäisikö joukkue oikeasti?

Aleksib toteaa videon lopulla, että vaikka joukkue on paperilla täynnä kovia osujia, voisivat kansainvälisyys ja kieliongelmat nousta liian suureksi haasteeksi.

– NEO ja f0rest eivät tainneet pelata 1.6-aikana kansainvälisissä joukkueissa. Myös s1mple on pelannut suurimman osan urastaan venäjänkielisissä joukkueissa, joten voisimme olla hyviä yhden turnauksen ajan. Pidemmän päälle emme välttämättä pärjäisi, ellemme pysyisi yhdessä todella pitkään, Aleksib pohtii.

Lähde ja kuva: Betway