SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Vertaa itse: Huippujoukkuetta syytetään logonsa varastamisesta vaatebrändiltä
  • Saara
    R

Vertaa itse: Huippujoukkuetta syytetään logonsa varastamisesta vaatebrändiltä

julkaistu: 06.07.2022 15:00

Atlanta FaZe on Call of Duty Leaguen suurmenestyjä. Liigan lyhyen historian aikana joukkue on ehtinyt rohmuta maailmanmestaruuden lisäksi useita pienempiä voittoja.

Tiimin katto-organisaatio FaZe Clan on eräs maailman e-urheilujättiläisistä, jolla on miljoonia faneja sekä kuuluisia sijoittajia.

Täten voisi olettaa, että joukkueelle olisi ensiarvoisen tärkeää ylläpitää moitteetonta mainetta ja omintakeista brändiä. Ei vaikuta kuitenkaan olevan, sillä itse Atlanta FaZe -logoa syytetään plagiaatiksi.

Ikoninen ja fanien niin hyvin tuntema AF-logo on muotoutunut alkuperäisestä FaZe Clan -logosta. Äskettäin twitteristit alkoivat vihjailla, että vaatebrändi Alpha Forward olisi saattanut pölliä joukkueen logon ja tyylitellä siitä omansa. Firman logossa AF-tekstin yllä on lisäksi kaksi nelikulmiota.

Alpha Forward reagoikin keskusteluun julkaisemalla kuvan alkuperäisestä patentti- ja tavaramerkkidokumentaatiosta, josta käy ilmi heidän rekisteröineen logonsa jo vuonna 2017.

Atlanta Faze -logo paljastettiin liki kaksi vuotta myöhemmin. CDL:n verkkosivujen mukaan sen suunnitteli FaZe-organisaation omistajiin kuuluva Thomas “Temperrr” Oliveira kunnianosoituskena Atlantan kulttuurille ja kehittyvälle e-urheilulle.

Ääni kellossa muuttui, ja nyt FaZe onkin se, jota Twitterissä moititaan varkaaksi.

Ilman vaatetusbrändin ylimääräisiä neliskantteja logot olisivat täysin identtiset. Onkin vaikea sanoa, ovatko ne liian samankaltaiset. Onko paligointia todella tapahtunut?

Lähde: Dexerto Kansikuva: Atlanta FaZe / Alpha Forward