SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Venäjä – Suomi: Jääkö Leijonien ärjyminen isännille köhinäksi ulkoilmapelissä?
  • Toimitus

Venäjä – Suomi: Jääkö Leijonien ärjyminen isännille köhinäksi ulkoilmapelissä?

julkaistu: 16.12.2018 07:16

Channel One Cup huipentuu sunnuntaina kello 16 St. Petersburgin ulkoilmastadionilla pelattavaan otteluun Venäjän ja Suomen välillä. Lehtereille on myyty ennakkoo jo 60 tuhatta lippua, joten tunnelmaa ei taatusti tule puuttumaan.

Isännät lähtivät turnaukseen suurimpana ennakkosuosikkina ja ovat ottaneetkin kahdesta ensimmäisestä ottelustaan voitot.

Tosin avauspeli Tre Kronoria vastaan oli päätöserää lukuunottamatta vodkanjuontia. Venäläiset tulivat kuitenkin kahden maalin takaa iholle ja jyräsivät lopulta väkisin voittoon voittolaukauskisassa.

Eilinen Tshekki-peli sen sijaan kävi erinomaisesta kenraalista turnauksen finaaliottelua varten. Tshekki oli nimittäin täysin vastaantulija Venäjän ryöpyttäessä sitä 7-2.

Venäjä iski maaleistaan kolme ylivoimalla. Lokomotivin sentteri Andrei Loktionov ja SKA-laituri Andrei Kuznmenko nakuttivat kaksi osumaa mieheen.

Pisterohmu oli kuitenkin SKA:n Nikita Gusev kolmella syöttöpinnallaan. Gusevin kanssa saakin olla erityisen tarkkana, sillä mies kun saa vähänkään ylimääräistä tilaa, vastustajalle tulee eittämättä noutaja.

Leijonien mopo keuli avauspelissä Tshekkiä vastaan, kun viimeiseen erään lähdettäessä 3-0 lukemilla peliä johtanut joukkue pissi muroihinsa. Rankkareilla tuon pelin hävinnyt leijonalauma saa syyttää velttoilustaan vaan ja ainoastaan vain itseään.

Tre Kronoria vastaan Leijonat konttasi alkutaipaleen, mutta ärjyi lopulta länsinaapurin nurin 3-2 kahden maalin takaa-ajoasemasta upeasti voittoon nousten.

Oula Palven ja Antti Kalapudaksen tuotua ensin Suomen tasoihin, sai Jani Lajunen kunnian ratkaista voiton Leijonille. Palven ja Lajusen osumat syntyivät ylivoimalla.

Leijonien rosteri on varsin paperinukkeja Venäjän vastaavaan verrattuna. Nallipyssyketjuilla ei tykistötulelle voida mitään. Kun kaikenlisäksi pelataan intohimoisen kotiyleisön edessä, voidaan lapuille raapustaa huoletta selkeääkin kotivoittoa.