SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Tampa Bay - Vegas
  • Toimitus

Vegas kaatoi Tampan katkaisten tappioputkensa!

julkaistu: 06.02.2019 06:51

12 ottelun NHL-kierroksella molemmat tulessa olleet suomalaisveskarit, Tuukka Rask ja Pekka Rinne voittivat ottelunsa, kun sekä Boston että Nashville ottivat kotivoitot vastustajistaan. Mikko Koskinen piipahti Edmontonin maalinsuulla reilun viiden minuutin aikana Cam Talbotin saatua tarpeekseen.

Varsinainen uutinen lapsenlapsille kerrottavaksi taisi kuitenkin olla Washingtonin Alexander Ovechkinin saalistama yksi syöttöpiste, millä venäläislaituri nousi kaikkien aikojen tilastossa venäläispelaajien pistepörssin kärkeen 1180 pisteellä ohi Sergei Fedorovin.

Mainitsemisen arvoinen merkkipaalun saavutus oli myös Bostonin Patrice Bergeronin 1000 ottelua!

Samaisessa ottelussa nähtiin myös persoonallinen seremoniallinen aloituskiekon pudottaminen, vai mitä?

 

Tampa Bay –  Vegas 2-3 vl

Tampa Bay pelasi ensimmäistä kertaa kotiluolassaan Amalie Arenassa 16.een päivään ja metsästi 40:ttä voittoa. Vegas lähti puolestaan katkaisemaan neljän ottelun tappioputkeaan.

Boltsin Ondrej Palatille yön peli oli uran 400:s.

Liigan paras ylivoima (29%) iski heti ottelun ensimmäisessä erikoistilanteessa. Brayden Point iski Nikita Kucherovin ampumasta riparista kiekon Marc-Andre Fleuryn mailakäden puoleiseen ylämummoon. Osuma oli Pointille kauden 31:s, ylivoimalla maali oli miehen 14:s. Steven Stamkos ja Kucherov saivat syöttöpisteet.

Tuo jäikin avauserän ainoaksi osumaksi, vaikka tilaisuuksia molemmilla maaleihin tarjottiinkin.

Mathieu Joseph iski kauden 13.nnella maalillaan isännät toisessa erässä jo 2-0 -johtoon Stamkosin ja Braydon Coburnin syötöistä. Keltanokkien maalitilastossa Joseph nousi nyytillään toiseksi.

Vegas ei lyönyt kuitenkaan hanskoja tiskiin. Jon Merrill vapautti oman maalin takaa lähettämällään pitkällä pystysyötöllä Cody Eakinin läpiajoon ja hyökkääjä täräytti kauden 14.nnen maalinsa. Osumistaan yhdeksän on syntynyt vieraissa.

Ottelussa nähtiin myös ikäviä tilanteita. Kovista ja sääntöjen rajamailla olevista taklauksista tunnetuksi tullut Tampan Cedric Paquette taklasi maalin takana sokeasta pisteestä Ryan Carpenteria, joka joutui poistumaan horjuen pukkariin.

Päätöserän vitosella Vegas nousi tasoihin, kun William Karlsson passasi Valentin Zykoville, joka löi hienon kuvion päätteeksi pelin 2-2 -tasoihin! Maali oli Carolinan ja Edmontonin kautta tällä kaudella treidatulle 23-vuotiaalle venäläiselle kauden avausnyytti! Viime kaudella kymmenessä ottelussa Carolinassa lamppu paloi kolmesti.

Tampa oli päätöserässä sillassa, mutta Vegas ei onnistunut niittaamaan ratkaisua ohi Vasilevskyn, joka oli kuuma kuin hellan koukku.

Jatkoilla Vegas hallitsi pelitapahtumia päätöserän tapaan, mutta Tampa kesti. Voittolaukauskisassa ainoastaan Vegasin kolmas vetäjä Alex Tuch onnistui ohittamaan Vasilevskiyn ja neljän ottelun tappioputkensa katkaissut Vegas kaatoi Tampan, jonka kauden 40:s voitto siirtyi vielä hamaan tulevaisuuteen.

Winnipeg – San Jose 2-3 vl

Lännen kakkonen ja kolmonen kohtasivat vauhdikkaassa ottelussa Bell MTS Placessa. Blake Wheeler vei Jetsin p-pisteeltä 1-0 -johtoon Josh Morrisseyn ja Jakob Trouban passeista soittaen Martin Jonesin hanskanpuoleista ylämummoa.

Jetsin koutsi Paul Maurice sai ”Standing Ovationit” kotiyleisöltä, kun piiskurille tuli tänään 1500:s liigaottelu täyteen. Kaikkien aikojen tilastossa tuolla saavutuksella yltää kuudennelle sijalle.

Aplodeihin yhtyi jopa Sharksin vaihtoaitio ja vieraiden luotsi Peter DeBoer, joka lukeutuu Mauricen hyviin ystäviin. Koutsit ovat olleet toistensa häissäkin kutsuvieraina, mikä kertoo jotain ystävyyden laadusta.

San Josen Logan Couture iski 1-1 -tasoituksen Joe Pavelskin ja Kevin Labancin esitöistä. Maali oli Couturelle kauden 20:s.

Jetsin Morrissey blokkasi kiekkoa ja sai kipeää. Jets-pakki kävi yrittämässä myöhemmin jäällä, mutta joutui jättämään leikin kesken toisen erän ensimmäisessä vaihdossaan.

Mathieu Perreault maalasi Jetsille 2-1 -johtomaalin toisen erän avausminuutilla. Piste oli Jets-hyökkääjän uran 300:s ja maali kahden 11:s.

Osuma syntyi Sharks-pakki Brenden Dillonin täydellisestä aivopierusta ja Brandon Tanev pääsi väliin ja pelasi lätyn Tyler Myersin lapaan, mistä se päätyi Perreaultille.

Jetsiltä hylättiin videouusinnassa upea Mark Scheifelen tekemä maali paitsiona ottelun puolivälin krouvissa. Halliin laskeutui synkkä hiljaisuus.

25 maalia tällä kaudella ampuneella Patrik Laineella oli toisessa erässä kolme erinomaista maalipaikkaa tutulta P-pisteen kaarelta one-timerilla iskettynä, mutta suomalaisen maaliton kausi on kuin noiduttu. Laine on tehnyt vain kaksi maalia viimeisessä 20 ottelussaan.

Sharksin Joe Thornton pisti viivalta lätyn Marc-Edouard Vlasicin kautta Marcus Sörensenille, joka nakutti maalin aivan tolpan juuresta ja pelin tasoihin.

Ottelu venyi lopulta jatkoille, missä Jetsin Connor Hellebuyck torjui ensin makuulta varman Vlasicin nyytin mailavarrellaan.

Evander Kanen väärästä vaihdosta ottama jäähy ei lopulta ollut kohtalokas Sharksille, sillä Pavelski pääsi maalaamaan voittonyytin Sharks-kapteenin karattua Brent Burnsin kanssa alivoimalla omille teilleen, kun Burns riisti kiekon Laineelta kesken Jetsin ylivoiman.

Laine kellotti jääaikaa 19:18, laukoi maalia kohti neljästi ja oli kahdesti jäällä Sharksin maalatessa, joten pakkasen puolelle taas kerran mentiin, vaikka kokonaisuutena esitys olikin tyydyttävä. Maalit jäivät vain puuttumaan.

 

Yön tulokset:

Boston – NY Islanders 3-1 (B: Rask 28/29 torjuntaa)

Buffalo – Minnesota 5-4 vl (B: Ristolainen 0+1; Mi. Granlund 0+1)

Florida – St.Louis 2-3 (F: Borgström 1+0, Barkov 1+0)

New Jersey – Los Angeles 1-5

Pittsburgh – Carolina 0-4

Washington – Vancouver 3-2 (V: Ma. Granlund)

Montreal – Anaheim 4-1 (M: Kotkaniemi 1+0, Armia 0+1)

Tampa Bay – Vegas 2-3 vl

Nashville – Arizona 4-2 (N: Rinne 24/26 torjuntaa)

Winnipeg – San Jose 2-3 ja

Colorado – Columbus 3-6

Edmonton – Chicago 2-6 (E: Koskinen 6/8 torjuntaa, tuli Talbotin tilalle ajassa 54.09 2-4 -tilanteessa)