SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Vegas Golden Knights – Montreal Canadiens: Sähköä ilmassa?
  • Toimitus

Vegas Golden Knights – Montreal Canadiens: Sähköä ilmassa?

julkaistu: 22.12.2018 17:20

T-Mobile Arena saa Vegas Golden Knights vastaansa Montreal Canadiensin Nevadan iltapäiväpelissä ja meikäläisittäin Primetime-aikaan.

Toisen peräkkäisen kotipelinsä neljän ottelun kotisarjastaan pelaava Vegas alkaa alkukauden krapulastaan toivuttuaan päästä tulokaskauden tasolleen. Aavikkokaupungin lippulaiva otti viimeksi kuudennen peräkkäisen kotivoittonsa viimeksi, kun NY Islandersia ja sen viime kauden mestariluotsia Barry Trotzia nöyryytettiin 4-2.

Vegas-veskari Marc-Andre Fleury nousi tuon ottelun voitollaan kaikkien aikojen veskaritilastossa yhdeksänneksi otettuaan 424 voittonsa. Devilseissä valtaosan urastaan torjunut Martin Brodeur pitää piikkipaikkaa 691 voitollaan.

Vegas-laituri Oscar Lindberg taklasi saarelaisten pakkia Johnny Boychukia suoraan päähän ja saattaa saada jälkikäteen penalttia. Boychukia ei enää tuon jälkeen ymmärrettävästi nähty lootassa.

Vegas ei ole hävinnyt edellisistä yhdeksästä pelistään varsinaisella peliajalla kuin kaksi ottelua ja voittaneet niistä kuusi peliä.Illan otteluun olisi tuonut lisäsähköä Vegasiin täksi kaudeksi siirtyneen Max Paciorettyn pelaaminen, mutta valitettavasti Habsin ex-kapteeni on tänään sivussa Erik Haulan tavoin.

Ottaako Vegas Malcolm Subbanin synttäreiden kunniaksi seitsemännen peräkkäisen kotivoittonsa?

Montreal pelaa kuuden ottelun vierassarjansa kolmannen ja viimeisen ottelunsa ennen joulua ja jatkaa vieraskiertuettaan vasta viikon kuluttua, jolloin kohtaa peräkkäisinä päivinä molemmat Sunshine Staten jengit aloittaen silloin Floridasta.

Illan peli on Montrealille b2b-peleistä jälkimmäinen ja kolmas peli neljässä päivässä. Suomalaisittain illan peli on kolmas kolmessa päivässä, mutta itseasiassa se ei pidä paikkaansa, sillä kyseessä on iltapäiväottelu ja kaksi edellistä olivat iltaotteluja ja näin eri vuorokausien puolella mitä meikäläisittäin katsottuna.

Montreal kaatoi viime pelissään Arizonan 2-1 Gila River Arenassa. Reissun avauspelissä tuli vastaavin numeroin Coloradolta kuonoon Pepsi Centerissä.

Vegasista Fleury (90.70/2.56) ja Montrealista Carey Price (90.50/2.84) aloittanevat joukkueiden maalinsuilla, vaikka varsinkin tiedon jälkimmäisen pelaamisesta kuudetta kertaa erittäin tiiviissä ottelutahdissa voi kyseenalaistaa.

Rolle-setää ihmetyttää matalien maalimäärien kertoimien nouseminen markkinoilla Canadiensin viimeaikaisten otteiden ja iltapäivähaukottelujen ollessa mitä ilmeisempiä tänään. Kun Pacioretty-jännitettä ei tänään myöskään konkreettisesti nähdä jäällä, voisi lähes 2-kertaisia kertoimia pitää jopa ennenaikaisina joululahjoina.