SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Växjö – HV-71: Nysvääkö kaksi alisuorittajaa taas kerran?
  • Toimitus

Växjö – HV-71: Nysvääkö kaksi alisuorittajaa taas kerran?

julkaistu: 18.10.2018 15:54

SHL:n alempaan keskikastiin juuttuneet mestaruutta puolustava Växjö Lakers ja takavuosien suurseura HV-71 kohtaavat VIDA Arenassa.

Växjö piipahti tiistaina Englannissa pelaamassa kissan ulosteenmakuisen CHL:n päätöspelinsä Cardiffia vastaan jatkoilla. Ottelulla ei ollut jumbofinaalia kummempaamerkitystä.

Loistokkaan viime kauden jälkeen Växjön tästä kaudesta on tulossa pannukakku. Vuodentakaisen CHL-finalistin jääminen alkulohkoonsa on vasta alkusoittoa.

Toki sen puolustukseksi käy rosterin heikkeneminen oleellisesti. Kauden tulokastittelistä änärissä taistelevan Elias ”Wonderboyn” Petterssonin ja KHL:ään kirmanneen Robert Rosenin lähdöt ovat näkyneet ja tuntuneet Växjön esityksissä.

Vanhoista pieruista Janne Pesosen sihti on ollut hakusessa Cardiffissa ammutusta maalista huolimatta. SHL:ssä mies on raapinut kuudessa pelissä hikiset kolme syöttöpinnaa. Sibirin kautta Växjöön Pesosen vierelle treidattu Julius Junttila on ollut vitsi yhdellä syöttöpisteellään.

Växjö on tehnyt kahdeksassa SHL-pelissään huikeat 11 reppua. Kahta peliä lukuunottamatta se on tehnyt ainoastaan yhden maalin ottelua kohden mikä on karmean vähän.

Växjön pisterohmuna on tällä kaudella häärinyt tsekkihyökkääjä Roman Horak, joka on osunut neljästi ja kerännyt viisi pinnaa kahdeksassa pelissä.

Viime kauden kahdeksanneksi SHL:n runkosarjassa sijoittunut HV-71 lähti lauluun jo neljännesvälierissä suoraan kahdessa pelissä Linköpingiä vastaan.

Tällä kaudella HV:n pelit eivät ole sujuneet senkään vertaa. Kotonaan se on voittanut sentään kolme viidestä ottelustaan, mutta vieraissa kolmesta pelistä puuttuu yhä voitto varsinaisella peliajalla. Skellefteå tosin kaatui rankkareilla.

Täksi kaudeksi jönköpingiläiset saivat alakertaansa vahvistamaan Kirvesrinnoista Mikko Lehtosen, joka palasi HV:hen yhden Tappara-kauden jälkeen. Plakkariin on kertynyt neljä syöttöpinnaa.

Mattias Tedenby on ollut alkukauden tehokkain pinnarohmu HV:ssa seitsemällä pisteellään (3+4). Hyökkääjä on ollut viime kausina tasainen suorittaja. Kolmella edelliskaudella laituri on paukuttanut 16, 15 ja 13 maalia.

Eniten viime kaudesta on petrannut Robin Figren, joka on ampunut jo neljä maalia (4+1), kun niitä syntyi koko viime kaudella miehen debytoidessa HV:ssa yhteensä 51 ottelussa viisi. Aiemmat neljä kautta hyökkääjä viihtyi Frölundassa.

Viime kaudella joukkueiden kaikki kohtaamiset olivat äärimmäisen tasaisia ja vähämaalisia. Vaikka Växjö vei neljästä pelistä kolme, ei se ollut yhdessäkään pelissä niskan päällä.