SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Växjö – Frölunda: Mestareilla kotivoitto haussa!
  • Toimitus

Växjö – Frölunda: Mestareilla kotivoitto haussa!

julkaistu: 04.10.2018 17:06

Viime kauden SHL-mestari Växjö Lakers on ollut kalpea varjo viimekautisesta. Plakkarin pohjalle on kertynyt vain viisi pistettä ja kotivoittokin loistaa yhä poissaolollaan, kun SHL:ää on pelattu jo viisi kierrosta.

Viime kauden runkosarjan kolmonen ja puolivälierissä pudotuspeleistä kesälomille lähtenyt Frölunda Indians on puolestaan aloittanut tämän kauden neljällä voitolla ja ottanut takkiinsa vain kerran.

Växjön heikot tulokset selittyvät viime kauden runkopelaajien vaihtumisella ja uuden rakentaminen vaatii ponnisteluja.

Nuori superhyökkäjä Elias Pettersson lähti vuolemaan taaloja änärin Vancouveriin, missä avasi maalihanansa sattumoisin heti ensimmäisessä pelissään viime yönä. Pettersson paukutti SHL:n runkosarjassa viime kaudella 24 reppua ja 56 pinnaa 44:ssä pelissä. 13:ssa playoffs-pelissä syntyi puolestaan kymmenen kaappia ja 19 pinnaa. Nuorukaista ei suotta kutsuttu länsinaapurissa Wonder-boyksi.

Petterssonin lisäksi ratkaisumaaleja pudotuspeleissä leiponut sentteri Robert Rosen suuntasi KHL:n Sotshiin. Viime kaudella tehot Växjössä olivat kaikki 59 ottelua mukaanlukien 25+29=54.

Växjön senttereistä myös Dennis Rasmussen lähti Rosenin tavoin ruplajahtiin ja mies vaikuttaa nykyisin Metallurg Magnitogorskissa. Miehen viereltä kanukkilaituri Andrew Calof ei ollut pekkaa pahempi ja uusi koti on nykyään Nizhni Novgorodissa.

Edellämainittujen kavereiden yhteenlaskettu pinnakato on niin suuri, että heikompaa hirvittää.

Jobin postien lisäksi Växjön taivaan alla paistoi sentään aurinkokin, kun suomalaishyökkääjistä Janne Pesonen ja Tuomas Kiiskinen jatkavat edelleen seurassa.

Kaksikon seuraksi liittyi juuri tämän kaudenalusviikolla myös kotimaisen Liigan viime kauden paras pelaaja Julius Junttila, joka Växjön onneksi sai kenkää KHL:n Sibiristä jo viiden pelin jälkeen nollatehojen takia.

Kiikarit ovat osittain jatkuneet Junttilan kohdalla myös Växjössä. Vaikka maalit antavat yhä neljän pelin jälkeen odotuttaa itseään avauspinna syntyi jo Växjön kolmannessa pelissä Örebron verkkoon, kun Junttila syötti ylivoimalla Roman Horakin ampuman maalin.

Roman Horak tekee maalin (JA mukaanlukien) @3.65

» pelaa kohdetta leovegasilla

Kuten alkukauden tuloksista voi päätellä, Frölundalla pysyi pakka aika hyvin kasassa tähän kauteen lähdettäessä. Suurin menetys oli 18-vuotiaan viime kesän änärin ykkösvarauksen, pakki Rasmus Dahlinin lähtö Buffalo Sabresiin.

Frölundan viimekautisista pelaajista kakkosvitja hajosi täydellisesti, kun sentteri Jan Mursak lähti Berniin sekä laiturit Carl Grundström Torontoon ja Victor Olofsson Buffaloon.

Vaikka viimekautiset kohtaamiset eivät täysin vertailukelpoisia olekaan kerrottakoon silti, että Växjö vei ne 3-2 yhteismaalein 19-13.

Växjö on hävinnyt molemmat kotipelinsä Linköpingille ja Örebrolle varsinaisten peliaikojen päättyessä tasureihin. Sen kärsivällisyys ei välttämättä kestä jo kolmatta kotitappiota.

Se on ollut perinteisesti vahva kotijoukkue ja ottanee tänään myös kaivatun avausvoittonsa kotiluolassaan VIDA Arenalla.