SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Vancouver Canucks – Tampa Bay Lightning: Roger areenalla salamoi!
  • Johannes
    Romu

Vancouver Canucks – Tampa Bay Lightning: Roger areenalla salamoi!

julkaistu: 18.12.2018 19:27

Rogers areenalla pelataan todella mielenkiintoinen ottelu, kun Vancouver Canucks isännöi Tampa Bay Lightningia.

Kotijoukkue Vancouver Canucks on tällä hetkellä kovassa tikissä. Joukkue palasi kolmen ottelun mittaiselta vieraskiertueelta, voittaen kiertueella kaksi ottelua ja saaden pisteitä jokaisesta pelistä. Kiertueen jälkeen joukkue on jatkanut hyviä esityksiään myös kotiaskissa, kun joukkue on voittanut kaksi edellistä kotiotteluaan. Canucks pitää hyvän vireensä ansiosta hallussaan läntisen konferenssin 10.sijaa sekä Tyynenmeren divisioonassa joukkue on kuudentena, 36 pisteellä.

Canucks on jalkeilla kohtalaisen terveellä kokoonpanolla, kun joukkueen vahvuudesta puuttuu pitkäaikaispotilaat Sven Baertschi ja Brandon Sutter. Maalissa aloittanee kaksi edellistä kotivoittoa torjunut Jacob Markstrom (90.38/3.01).

Vierasjoukkue Tampa Bay aloitti neljän ottelun mittaisen Kanadan kiertueensa edellisessä ottelussa, kun joukkue saapui Winnipegin vieraaksi. Runsasmaalisessa ottelussa Bell MTS Placessa, jossa ratkaisua haettiin varsinaisen peliajan jälkeen, oli kotijoukkue parempi maalein 5-4. Tampa pitää tappiosta huolimatta taalaliigan, itäisen konferenssin ja Atlantin divisioonan piikkipaikkaa hallussaan 52 pisteellä.

Tampa on myös pitkästä aikaa parhaalla kokoonpanolla liikkeellä, kun pitkäaikaispotilas Andrei Vasilevski (92.86/2.38) palasi tolppien väliin. Venäläiskassari aloittanee maalinsuulla myös Vancouveria vastaan. Toinen merkittävä uutinen on puolustaja Anton Stralmanin palaaminen kokoonpanoon, joka tuo tarvittavaa rauhallisuutta omalle alueelle. Ainoa poissaolija on neloskentän laituri Mathieu Joseph.

Joukkueet kohtaavat nyt toistamiseen tällä kaudella. Ensimmäinen ottelu pelattiin Amalie areenalla alkukaudesta, missä vierasjoukkue Vancouver Canucks lähti pistepotti mukanaan maalein 1-4. Tosin Tampan peli alkukaudesta haki vielä muotoaan.

Tampa on ottelun ennakkosuosikki ansaitusti. Joukkue pelaa tällä hetkellä erittäin tuloksellista jääkiekkoa ja suorittaa illasta toiseen tasaisesti, mikä on pitkän ja menestykkään kauden salaisuus.

Vancouver on saanut viettää kotona aikaa, joten joukkue ei kärsi matkarasituksesta. Joukkue on muutenkin esiintynyt edukseen viime aikoina, mutta yöllä Canucksin todellinen taso vasta mitataan.

Tampa tulee erittäin ärsytettynä Roger areenalla hävittyään edellisen ottelun. Salapaidat ovat kaiken lisäksi äärimmäisen kova vierasjoukkue. Jon Cooper on varmasti käynyt edellisen ottelun pelilliset asiat lävitse, joka näkyy ennen kaikkea siinä, että joukkue ei ole hävinnyt tällä kaudella kahta vierasottelua peräkkäin.

Vaikka Vancouver on esiintynyt edukseen, on Tampa yksinkertaisesti liian kovapala uudelleenrakennusvaiheessa olevalle Vancouverille, jonka puolustus on liian heikko pitämään aisoissa Tampan laajalta rintamalta hyökkäävän hyökkäyskaluston. Tampan puolustus on myös erittäin kova, jonka ansiosta Vancouverin nuorisokaarti pysyy yöllä kurissa.