SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks: Intiaanit aloittavat kanadan kiertueen
  • Johannes
    Romu

Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks: Intiaanit aloittavat kanadan kiertueen

julkaistu: 31.10.2018 14:28

Läntisessä konferensissa pelataan yön ainoa NHL –ottelu, missä Vancouver Canucks isännöi Chicago Blackhawksia. Pelipaikkana toimii Canucksien kotipyhättö Rogers Areena.

Kotijoukkue Vancouver Canucks on voittanut viidestä edellisestä ottelusta kolme. Joukkue kaatoi toissailtana kotiaskissaan Minnesota Wildin maalein 5-2. Voiton takuumiehenä hääri sairastuvalta palannut tulokaspelaaja Elias Pettersson, joka laittoi punalampun palamaan kahteen otteeseen. Kunniamaininnan saa myös hyvin maalinsuulla operoinut Jacob Markstrom, joka aloittanee isäntien maalilla tänäänkin. Canucksien poissaololista on karua luettavaa, sillä ottelusta sivusta ovat Sven Baertschi (hyökkääjä), Jay Beagle (hyökkääjä), Alexander Edler (puolustaja), Anders Nilsson (maalivahti), Brandon Sutter (hyökkääjä) ja Christopher Tanev (puolustaja).

Chicago Blackhawks aloittaa Vancouverista kolmen ottelun mittaisen Kanadan kiertueen. Intiaanit matkaavat huomenna Edmonton Oilersin vieraaksi ja reissun viimeinen etappi on Calgary. Joukkue pelaa neljään päivään kolme ottelua. Joukkue aloittaa Kanadan kiertueen kahden ottelun tappioputkessa, eikä viimeisestä viidestä pelistä joukkue ole voittanut kuin kaksi ottelua. Intiaanit pääsevät kiertueelle lähes terveellä rosterilla, sillä joukkueen vahvuudesta poissa on vain puolustaja Connor Murphy. Maalissa aloittaa Corey Crawford.

Joel Quennevillen intiaanilauma lähtee otteluun pienoisena ennakkosuosikkina, koska joukkue on pelannut huomattavasti paremmin vieraissa kuin kotona, poislukien edellinen vierasottelu nuottipaitoja vastaan, joka oli intiaaneilta totaalinen pohjanoteeraus. Joukkue on voittanut siitäkin huolimatta vieraskentällä edellisestä kuudesta ottelusta neljä ottelua.

Vancouver on voittanut viidestä edellisestä kotiottelustaan kolme, mutta hävinnyt kolmesta edellisestä kaksi ottelua, eikä Canucksin otteet Wildia vastaan vakuuttanut voitosta huolimatta.

Chicagolla on allaan kirvelä jatkoaikatappio kotikaukalossa öljymiehille, joka ei missään nimessä ollut intiaaneilta huono peli tappiosta huolimatta. Oilersin maalivahti Cam Talbot seisoi osittain ottelussa päällään. Chicago on kahdesta tappiosta huolimatta parantanut peliään aina seuraavaan otteluun, joka on hyvän joukkueen merkki.

Vancouverin puolustusalueen puolustuspelaaminen on ollut ajoittain todella heikkoa kotikaukalossa, ja Chicagon hyökkäysarsenaali rokottaa virheistä armotta. Joel Quennevillen kaltainen kokenut koutsi ei jätä mitään kiveä kääntämättä ja uskonkin, että Chicagon kokemus, laajempi materiaali ja maalivahtipeli kääntävät ottelun vierasjoukkueelle.