SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valven Dota 2 kilpakorttipeli Artifactin ensimmäinen virallinen turnaus käynnistyy tänään
 • Aleksi
  Majander

Valven Dota 2 kilpakorttipeli Artifactin ensimmäinen virallinen turnaus käynnistyy tänään

julkaistu: 10.11.2018 16:44

Artifact, yksi vuoden odotetuimmista uusista esports-peleistä lähestyy kovaa kyytiä julkaisua. Artifact on Valven aluevaltaus kilpakorttipeleihin, peli perustuu Dota 2 maailmaan ja pyrkii alusta asti olemaan nimenomaan esports-peli. Valve on jo kertonut, että vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä nähdään ensimmäinen suurturnaus, jossa voittajalle on luvassa jopa miljoona dollaria.

Beoynd the Summit 10 000$ Artifact Preview tournament

Esimakua Artifactista kilpapelinä on tarjolla tänä viikonloppuna, kun Beyond the Summitin järjestämä 10 000 dollarin Artifact Preview Tournament lähetään livenä Valven omassa suoratoistopalvelussa. Kyseessä on toinen kerta, kun peliä pystyy seuraamaan kotisohvilta, ja ensimmäinen kerta kun lähetyksessä on kyse turnauspeleistä promootion sijaan.

Turnaukseen saavat osallistua kaikki pelin tällä hetkellä pyörivässä Alpha-vaiheessa pelaavat pelaajat. Täyttä pelaajalistaa ei ole julkaistu, mutta Liquidpedia on jo listannut osan pelaajista, joista voidaan päätellä, että tiedossa on huipputurnaus jossa monista eri taustoista tulevat pelaajat ottavat yhteen.

Tällä hetkellä suosituimmasta kilpakorttipelistä, Hearthstonesta, turnauksessa nähdään suuri kavalkadi huippunimiä. Mainitsemisen arvoisia ovat erityisesti pitkän linjan ammattilaiset Cong “StrifeCro” Shu, Tugay “MrYagut” Evsan ja Muzahidul “Muzzy” Islam. Myös tunnettuja suoratoistajia on mukana, sillä turnauksessa nähdään huippusuosittu Sebastian ”Forsen” Fors ja Suomen ehdottomasti menestynein Twitch-persoona Janne ”Savjz” Mikkonen. Huomionarvoinen on myös George “Hyped” Maganzini, joka aloitti uransa Hearthstonessa, mutta siirtyi myöhemmin Overwatchin pariin.

Hearthstonen lisäksi turnauksessa nähdään myös muiden pelien ammattilaisia, erityisesti CD Projekt REDin Witcher-maailmaan perustuvasta Gwentistä mukana ovat huipputason ammattilaisista mm. FreddyBabes, Crokeyz, Petrify, Mogwai, sekä tietysti pokerissa, Hearthstonessa ja Gwentissä kunnostautunut Adrian ”Lifecoach” Koy. Magic the Gatheringin puolelta ammattipelaajista mukana ovat puolestaan Joel Larsson ja Matthew Foulkes.

Pelien juontamisesta vastaavat Dota 2 juontajana tunnettu David ”Luminous” Zhang, Youtube videoistaan tunnettu Karen ”fwosh” Li ja pitkän linjan Gwent ammattilainen Sean ”swim” Huguenard. Luminous ja fwosh ovat peliä seuranneille tuttuja jo pelin ensimmäisestä lähetyksestä Pax West tapahtumasta, kun taas swimille kyseessä on ensimmäinen juonto Artifactin parissa. Juontajien lisäksi lähetyksessä on mukana neljä analyytikkoa, jotka myös pelaavat itse turnauksessa. Analyytikkoina toimivat Joel Larsson, Adrian ”Lifecoach” Koy, George “Hyped” Maganzini ja suomilegenda Janne ”Sajvz” Mikkonen.

Turnaus pelataan lauantaina ja sunnuntaina, niin että lauantaina pelataan seitsemän kierroksen Swiss karsinta, ja sunnuntaina kahdeksan parasta ottaa yhteen Single Elimination pudotuspeleissä.

Kaikki pelit lähetetään suorana Valven omasta Steam.tv suoratoistopalvelusta englanniksi selostettuna. Lähetys alkaa 19:00 Suomen aikaa molempina päivinä.

Turnauksen tiedot

  • 128 pelaajaa
  • Swiss järjestelmän karsinta
  • 8 pelaajan Single Elimination
  • Palkinnot:
   • 1. 4 000 dollaria
   • 2. 2 000 dollaria
   • 3.-4. 1 000 dollaria
   • 5.-8. 500 dollaria
  • Draft-pelimuoto (pelaajat draftaavat pelipakan Swissin alussa, swissin neljännellä kierroksella, ja kaksi kertaa pudotuspelien aikana.
  • 4 minuutin aikapankki, 1 minuutti extraa per vuoro
  • Pelin sisäinen deck tracker ominaisuus on käytössä

Ennakkotilaus

Turnauksen myötä Artifact tulee vihdoin ennakkotilattavaksi. Ennakkotilauksessa pelaajat saavat 10 korttipakkaa, kaksi ennakkoon rakennettua aloituspakkaa ja viisi kappaletta event-lippuja, joilla voi osallistua erilaisiin pelimuotoihin pelin sisältä, mistä voi voittaa itselleen palkintoja.

Alkuperäisen oston jälkeen uusia kortteja pelissä voi kerätä joko ostamalla korttipakkoja kahdellla dollarilla kappale, ostamalla kortteja muilta pelaajilta Steamin marketista tai osallistumalla pelinsisäiseen Gauntlet-pelimuotoon jossa pelaajat draftaavat pakkoja.

Virallisessa tiedotteessa ei mainita, että ennakkotilaus tarjoaisi pääsyä pelin viralliseen betavaiheeseen, mutta Valve ei ole myöskään vielä varmistanut, että näin ei olisi.

Ennakkotilaus pähkinänkuoressa

  • Hinta: 20 dollaria
  • Alustat: Windows, Mac ja Linux
  • 10 korttipakkaa joissa kussakin 12 korttia
  • Kaksi aloituspakkaa: Red/Green Brawler ja Blue/Black Control
  • Viisi event lippua, joilla voi osallistua draftiin ja mahdollisiin turnauksiin

Beta ja julkaisu

Virallinen Beta-vaihe alkaa vasta reilun viikon päästä maanantaina 19.11. Valve ei ole vielä julkaissut tietoja mahdollisista avaimista betavaiheeseen. Tämänhetkisten tietojen mukaan betassa tullaan siis näkemään pelaajat, jotka ovat saaneet avaimensa joko kesän Pax West tapahtumasta tai The International turnauksesta.

Nähtäväksi jää, julkaiseeko Valve viikonlopun aikana uusia mahdollisuuksia betaan osallistumiseen.

Vaikka betaan ei pääsisikään, ei peliä joudu odottamaan kauan, sillä virallinen julkaisupäivä on jo 28.11.