SEURAA MEITÄ:
×

Counter-Strike 2

ETUSIVU / Counter-Strike 2
Valve: Pariisin CS:GO-major on viimeinen! Seuraavaa jättiturnausta saadaan odottaa pitkään
  • Toimitus

Valve: Pariisin CS:GO-major on viimeinen! Seuraavaa jättiturnausta saadaan odottaa pitkään

julkaistu: 25.03.2023 02:39

Pelinkehittäjä Valve on ilmoittanut, että 8.-21. toukokuuta järjestettävä BLAST.tv Paris Major on Counter-Strike: Global Offensiven viimeinen major-turnaus. Seuraava major pelataan pelin uudessa versiossa, Counter-Strike 2:ssa, maaliskuussa 2024.

Ilmoitus tulee vain muutama päivä sen jälkeen, kun Counter-Strike 2 julkistettiin. Uusi peli ilmestyy kesällä, vähän ennen syksylle kaavailtua major-turnausta, joka on nyt peruttu.

Vuoden 2024 ensimmäisen major-tapahtuman ajoitus maaliskuuhun on selvä muutos kahteen edelliseen vuoteen verrattuna. Vuoden 2022 ensimmäinen Major, PGL Major Antwerpen, järjestettiin toukokuussa, ja sama ajankohta valittiin myös tulevalle BLAST.tv Paris Majorille.

Vuoden 2023 toisen majorin poistaminen on saanut ristiriitaisen vastaanoton.

Vaikka jotkut kehuivat kehittäjiä siitä, että he antavat pelikentälle tarpeeksi aikaa sopeutua uuteen peliin, muun muassa Complexityn GM Graham “messioso” Pitt kertoi Twitterissä toivovansa, että vuoden 2024 ensimmäinen major tuo mukanaan “merkittävän sysäyksen ansaintamahdollisuuksiin kompensoidakseen vuodelta 2023 pois otetun majorin”.

Majorit tarjoavat valtavia taloudellisia mahdollisuuksia niihin osallistuville joukkueille tarrojen myynnin kautta. PGL Major Stockholm ja PGL Major Antwerp -tapahtumien aikana Valve maksoi osallistuville joukkueille ja pelaajille yli 70 miljoonaa dollaria digitaalisten esineiden myynnistä.

Lisäksi katsojille ja pelaajille majoreiden vähyys on liiankin tuttua viime vuosilta. Vuonna 2020 majoreita ei pelattu lainkaan, 2021 niitä oli yksi.

Viimeiset, kunnon jäähyväiset jätetään CS:GO:lle täten Pariissa. Näet turnauksen suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta.

Kuva: Valve Lähde: HLTV