SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Valve jakaa porttikieltoja “smurffeille” – yhtiö odottaa uusia pelaajia animesarjan katsojista
  • Sauli
    Rautiainen

Valve jakaa porttikieltoja “smurffeille” – yhtiö odottaa uusia pelaajia animesarjan katsojista

julkaistu: 29.03.2021 20:00

Smurffaaminen kuuluu huijaamisen ja trollaamisen ohella pelaamisen raivostuttavimpiin lieveilmiöihin. Smurffi on ranking-listojen kokeneempi pelaaja, joka tekee uuden käyttäjän päästäkseen höykyttämään huonompiaan.

Toiminnan motiivi voi olla viaton keskinkertaisten kavereiden kanssa pelailu, tai sitten smurffi haluaa yllättää ja esitellä heikommalle pelaajalle taitojaan. Tai puhtaasti trollata.

Nyt pelinkehittäjä Valve on tarttunut tähän lähes kaikkia ranking-listoihin perustuvia pelejä aina League of Legendsistä Rocket Leagueen häiritsevään ongelmaan, jonka yksi tunnettu uhri on taisteluareenamoninpeli Dota 2.

Yhtiö ilmoitti, että Dota 2:ssa on smurffaaminen sekä muu peliä häiritsevä käytös tästedes porttikiellon uhalla kielletty. Erityisesti tuoreet smurffeilta ja häiriköiltä vaikuttavat tilit aiotaan bannata matalalla kynnyksellä, mutta myös vanhempia selviä häirikköjä käydään läpi. Jos smurffaaminen ei ole varmaa, laitetaan niiltä vaikuttavat tilit puolestaan otteluihin toisiaan vastaan.

Lisäksi Valve aikoo kitkeä pelikäyttäjien ja niiden “boostaajien” ostamista. Jos ostamisesta tai myymisestä jää kiinni, voi myös ensisijainen Steam-käyttäjä  tulla bannatuksi.

Valve kertoi toimistaan uutisoidessaan pelin uusista ominaisuuksista, jotka helpottavat uusien ja Dota 2:n pariin palaavien pelaajien alkutaipaletta. Etenkin uuden Dota 2 -animesarja Dragon’s Bloodin kautta yhtiö odottaa isoa kasaa uusia pelaajia, joita se ei luonnollisesti halua ensi pelikerrallaan kohtaamiseen smurffin tai huijarin kanssa.

Valve on iskenyt pelien häiriköihin Dota 2:ssa tänä vuonna jo valmiiksi kovaa. Esimerkiksi tämän vuoden alussa yhtiö julkaisi pelissään CS:GO:sta tutun Overwatch-huijauksenestojärjestelmän.

Kuva: Valve Lähde: Ginx.tv

Tuoreimmat uutiset: