SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valve: Dota 2:n ammattilaissarja loppuu vuoteen 2023 – The International -turnauksen järjestäminen jatkuu kuitenkin yhä
  • Perttu
    Leinonen

Valve: Dota 2:n ammattilaissarja loppuu vuoteen 2023 – The International -turnauksen järjestäminen jatkuu kuitenkin yhä

julkaistu: 21.09.2023 11:30

Valve julkaisi viime viikolla tietoja liittyen DOTA 2:n kilpajärjestelmään. Valve luopuu vuoden 2023 loppuun mennessä Dota Pro Circuitista, eli DPC:stä. DPC:tä käytettiin mm. The International-turnauksen karsintoihin. DPC:n tarkoitus oli selventää The Internationalin eli Dota 2:n MM-kisojen kutsuja.

Ammattilaisliigan lopettaminen ei tarkoita kuitenkaan Dota 2-pelin loppua. Valve on vahvistanut, että The International tullaan pelaamaan myös vuonna 2024. Jatkossa MM-kisojen välissä tullaan pelaamaan kolmansien osapuolten järjestämiä turnauksia. Esimerkiksi ESL on jo vahvistanut jatkavansa Dotan tukemista.

Dota Pro Circuit otettiin käyttöön vuonna 2017 ja sillä oli olennainen rooli Dota 2-pelin kilpailutilanteen kasvussa. Järjestelmä sai kuitenkin paljon kritiikkiä ammattilaispelaajilta sen rakenteesta ja muodosta. Tilalle kaivattiin enemmän näytönpaikkoja ja pelattavaa.

Nyt Valve näyttää kuunnelleen pelin yhteisöä ja kokeilee jotain uutta..

DPC:n tavoite oli luoda selkeä ja läpinäkyvä järjestelmä kutsuttaessa joukkueita The International-turnauksiin. DPC:n säännöt pistivät turnausjärjestäjät kuitenkin noudattamaan pitkää ja tiukkaa listaa vaatimuksista, jotka olivat välttämättömiä turnauksille. Nämä tekijät tekivät turnauksista kuitenkin liian samanlaisia ja puuduttavia. Tämä sai yhteisön kaipaamaan vaihtelua turnauksiin.

DPC koostui alueellisista liigoista ja major-turnauksista. Joiden perusteella parhaat joukkueet kutsuttiin The Internationaliin.

DPC:n päättyminen tarkoittaa, että Dota 2 palaa sen ruohojuuritasolle. Tämä johtaa reiluun ja tasapainoiseen taistelukenttään sekä pelin superjoukkueille, että nouseville uusille tiimeille. Avoimia karsintoja tulee näin ollen lisää ja tämä mahdollistaa uusien joukkueiden unelmoinnin The Internationaliin pääsystä.

Lisätietoja Dota 2:n kilpapelaamisen suhteen on luvassa vuoden 2024 alussa.

Kuva: Valve