SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valorantin MM-kisat: uskomatonta tuomarisekoilua ja kaikki suomalaiset puolivälieriin
 • Sauli
  Rautiainen

Valorantin MM-kisat: uskomatonta tuomarisekoilua ja kaikki suomalaiset puolivälieriin

julkaistu: 08.12.2021 19:00

Tänään keskiviikkona ja huomenna torstaina pelataan Valorantin MM-kisojen pudotuspelien ensimmäinen kierros, kun puolivälierät räjähtävät käyntiin. Onnellisesti kaikki kolme Berliinissä järjestettävään turnaukseen osallistunutta suomalaista ovat vielä mukana mestaruuskamppailussa.

Puolivälierissä Elias “jamppi” Olkkosen Team Liquid kohtaa Cloud9:n, Nikita “derke” Sirmitevin Fnatic taistelee paikasta KRÛ Esportsia vastaan ja Santeri “BONECOLD” Sassin Acend puolestaan ratkaisee jatkopaikan ottamalla yhteen Team Secretin kanssa. Turnaus huipentuu välieriin ja finaaliin tänä viikonloppuna ja on todennäköistä, että molemmissa nähdään suomalaisväriä.

Yllätyksiltä ja draamalta ei ole Valorantin ensimmäisissä MM-kisoissa selvitty.

Alunperin yleisön edessä esitettäväksi suunniteltu turnaus muuttui kokonaan katsomolta suljettuun studioympäristöön pelattavaksi Euroopan pahenevan koronatilanteen vuoksi.

Turnauksen suosituin joukkue, Pohjois-Amerikkalainen Sentinels, joutui yllättäen kotimatkalle jo lohkovaiheessa 1–2 tuloksella. Lohkovaiheessa nähtiin myös toinen erikoinen tilanne, kun Sassin edustama Acend ja Brasilialainen Keyd Stars kohtasivat.

Acend hävisi alunperin lohkoottelunsa brasilialaisia vastaan, mutta pelinkehittäjä Riot Gamesin tuomaroidessa suoritusta kävi ilmi, että Keyd Stars oli käyttänyt ratkaisevassa kartassa Cypher nimisen hahmon kameraa kielletyssä paikassa, saaden ylimääräistä informaatiota vastajoukkueesta.

Riotin reaktiot sääntörikkomukseen aiheuttivat hämmenystä viikonloppuna. Ensin Acend julistettiin voittajaksi, mutta mahdollisesti brasilialaisfanien valtavan somehuudon jälkeen tuomio muutettiin niin, että pelin kolmas kartta päätettiin pelata uudelleen siten, että Acend sai seitsemän kierroksen etumatkan alussa. Aiemmin Cypher-kameran käyttö turnauksissa on johtanut automaattiseen diskaukseen, joten Riotia on syytetty epäjohdonmukaisuudesta.

Hämmentävä episodi ja uusintapeli päättyi Acendin voittoon, joka eteni lopulta puolivälieriin. Brasilialaisjoukkue lähti kotimatkalle lohkojen jälkeen 0–2 tuloksella.

Valorant Champions huipentuu tänä sunnuntaina ja palkintopotti jakautuu seuraavanlaisesti:

 1. 350 000 $
 2. 150 000 $
 3. 90 000 $
 4. 90 000 $
 5. 40 000 $
 6. 40 000 $
 7. 40 000 $
 8. 40 000 $

Kuva: Colin Young-Wolff for Riot Games