SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
VCT Masters Tokyo alkoi hiljaisella hetkellä – Jamppi ja Derke tositoimiin kesän isoimmassa Valorant-turnauksessa
  • Saara
    R

VCT Masters Tokyo alkoi hiljaisella hetkellä – Jamppi ja Derke tositoimiin kesän isoimmassa Valorant-turnauksessa

julkaistu: 12.06.2023 22:54

VCT Masters Tokyo -tapahtumassa kunnioitettiin edesmennyttä Valorant-kilpapelaajaa Karel “Twisten” Ašenbreneriä ennen kansainvälisen turnauksen alkamista.

Tapahtuman juontajat Yinsu “Yinsu” Collins ja Alex “Goldenboy” Mendez tervehtivät katsojia Riot Gamesin lähetyksessä surullisissä merkeissä  omistaakseen Twistenille hetken ennen varsinaista ohjelmaa. Twisten päätti itse oman elämänsä viime tiistaina sairastettuaan masennusta.

Nuoren pelaajan kuoleman jälkeen koko yhteisö ammattilaispelaajista lähtien on julkaissut somessa kauniita muistokirjoituksia ja tehnyt lupauksia lahjoittaa rahaa mielenterveystyölle. Monet ovat päättäneet ottaa mallia itse Twistenistä, joka VCT LOCK//IN -turnauksessa lahjoitti hyväntekeväisyyteen 27 dollaria jokaisesta Shorty-taposta.

Masennuksen hoitoon ja ehkäisemiseen keskittyviä järjestöjä tukemaan kehottivat myös Yinsu ja Goldenboy. Lyhyessä lähetyksessään he lausuivat osanottonsa Twistenin perheelle ja ystäville.

– Karel oli Valorantin kiinnostavimpia pelaaja. Kaipaamme hänen näkemistään lavalla. Näytetään Valorant-yhteisön vahvuus, kun yhteisö sitä eniten tarvitsee, sanoi Goldenboy.

Kyyneleitään pidättävä Yinsu oli sonnustautunut kimaltaviin kissankorviin. Twitterissä hän kertoi lainanneensa ne Twistenille onnenamuletiksi Team Vitalityn ja Team Hereticsin väliseen matsiin alle kuukausi sitten.

– Pidän niitä tänään Mastersissa ja ajattelen sinua, hän kirjoitti.

Odotettu kovan luokan Valorant-turnaus alkoi Japanin Tokiossa eilen 11. kesäkuuta ja kestää juhannuksen yli 25. päivään saakka. Kahdeksan tiimiä EMEA-alueelta, Amerikasta, Tyynenmeren alueelta ja Kiinasta karsiutuu lohkovaiheen tuplaeliminaation myötä neljään, jotka ottavat mittaa neljästä huipputiimistä sekä toisistaan.

Huipputiimeistä löytyy suomalaisille kannatettavaa, kun Fnaticin riveissä nähdään Nikita “Derke” Sirmitev ja Team Liquidissa Elias “Jamppi” Olkkonen.

Turnauksen ennätyssuuressa palkintopotissa on jaossa miljoona dollaria, josta voittajajoukkueelle lohkaistaan 350 tonnin siivu.

Lähde: Dexerto 1, 2 Kansikuva: Lance Skundrich / Riot Games