SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Valorantin metaa dominoivalle hahmolle luvataan nerf-vasaraa
  • Niko
    Nikkilä

Valorantin metaa dominoivalle hahmolle luvataan nerf-vasaraa

julkaistu: 28.11.2022 17:41

Noin vuosi sitten Valorantiin lisätty Chamber-hahmo on ollut osa pelin kivijalkaa aina julkaisustaan lähtien. Useista tasapainopäivityksistä huolimatta Chamberin asemaa ei kuitenkaan ole saatu korjattua, ja pelin meta on “jämähtänyt” tämän vaikuttavaa tulivoimaa ja liikekykyjä omaavan hahmon ympärille.

Dexerton julkaiseman artikkelin mukaan pelin pääsuunnittelija Jay Watford on kuitenkin hyvin tietoinen tilanteesta. Watfordin mukaan pelin suunnittelufilosofiaan kuuluu hahmojen “terävöittäminen” tapauksissa, joissa hahmot kykenevät “vääriin” asioihin.

“He [hahmot] ovat edenneet liian pitkälle, kasvaneet liian voimakkaiksi tai ovat kykenemättömiä saavuttamaan niille laatimaamme tavoitetta”, Watford selitti.

Watfordin mukaan Chamber on yksinkertainen liian hyvä liian monissa asioissa. Tämä puolestaan syö potentiaalia niin ikään Sentinel-luokkaan kuuluvalta Cypherilta. Tavoitteena onkin kaventaa, eli juurikin “terävöittää” Chamberin omaa potentiaalia ja toiminta-alaa.

Tasapaino-ongelmat ovat luokkapohjaisten pelien perisynti, johon ei edelleenkään ole löydetty helppoa ratkaisua. Valorantin lisäksi myös Overwatchin ja Apex Legendsin kaltaiset pelit kärsivät jatkuvasti tilanteista, joissa yksi tai kourallinen hahmoja dominoi pelin metaa.

Lähde: Dexerto Kuvalähde: Riot Games