×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Valorantin maailmanmestaruus Brasiliaan – LOUD mursi vastustajansa tiukan taiston jälkeen
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 19.09.2022 13:36

Valorantin virallinen maailmanmestaruusturnaus, Valorant Champions, huipentui finaaliinsa eilen illalla. Mestaruudesta taistelivat brasilialainen LOUD ja yhdysvaltalainen OpTic Gaming, jotka olivat kohdanneet aiemmin pudotuspelien voittajien finaalissa. LOUD oli tällöin vienyt 2-0-voiton, ja se lähtikin yhteenottoon ennakkosuosikkina.

Finaalin ensimmäinen erä (Ascent) kääntyikin LOUDin voittoon, tosin vasta jatkoajalle venyneen kovan väännön jälkeen, tuloksella 15-13. Toisessa erässä (Bind) OpTicin onnistui sen sijaan kääntää ottelun kulku puolelleen, ja se suorastaan dominoi erää, nousten lopulta selkeään 13-6-voittoon.

Kolmanteen erään (Breeze) lähdettiin siis tasatilanteesta. LOUD oli tässä vaiheessa jo ehtinyt toipua edellisen erän kompuroinnistaan, ja kolmas erä eteni jälleen kerran äärimmäisen tiukoissa tunnelmissa. Vaikka OpTic nousi heti alkuun erän johtoon viiden pisteen voittoputkellaan, tasoitti LOUD tilanteen erätaukoon mennessä lukemiin 6-6. Erän toisella puoliskolla joukkueet napsivat pisteitä melko tasaiseen tahtiin, kunnes LOUD nousi jatkoajan jälkeen voittoon luvuin 16-14.

Vielä neljännessäkin erässä (Haven) OpTicin onnistui pysyä LOUDin tahdissa erätaukoon asti, johon lähdettiin 7-5-asemasta LOUDin hyväksi. Erän toisella puoliskolla amerikkalaisjoukkueen löpi näytti kuitenkin loppuneen. Sen ei onnistunut netota enää yhtäkään pistettä, ja LOUD liisi kuuden pisteen voittoputkensa kautta kiistattomaan 13-5-voittoon.

LOUD kruunattiin täten 3-1-erävoitoin MM-turnauksen mestariksi. Maineen ja tittelin lisäksi joukkue palkittiin turnauksen 300 000 dollarin pääpalkinnolla, kun taas OpTic palkittiin hopeasijastaan 150 000 dollarilla.

Lähde: Liquipedia, VLR Kuvalähde: Riot Games