SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Valorantin huijauksenesto sekosi – Tuhansien pelit pilalla
  • Aleksi
    Majander

Valorantin huijauksenesto sekosi – Tuhansien pelit pilalla

julkaistu: 14.05.2020 14:33

Riotin huippusuosittu “first-person-shooter”-peli Valorant kerää jälleen kriittikiä huijauksenesto-ohjelma Vanguardin takia. Ennakkoon hehkutettu esto-ohjelma on aiemmin ollut otsikoissa, koska se onnistuttiin muunmuassa kiertämään alle viikossa käydessä ilmi, että se saattaa vakoilla käyttäjien koneita.

Nyt Vanguardin ongelmat ovat herättäneet jopa keskivertopelaajien vihan. Alkuviikosta tuhannet pelaajat yllättyivät, kun heidät poistettiin otteluista “huijauksenesto-virheen” takia ilman mitään ilmeistä syytä. Pelaajat pystyivät yleensä liittymään takaisin peliin, mutta eivät voineet tehdä mitään estääkseen virheen uusiutumista. Osalle peli ei käynnistynyt ollenkaan, sillä Vanguard päätti samalla estää suuren määrän erilaisia ajuriohjelmia.

Virhettä käsittelevä Reddit-lanka keräsi nopeasti satoja kommentteja. Osa käyttäjistä epäili jopa, että kyseessä saattaisi olla bugi, jota pelaajat pystyivät hyväksikäyttämään, sillä ongelma koski monesti vain yhden joukkueen pelaajia.

Riot ei ole kommenttoinut ongelmaa suoraan, mutta ehti julkaista yhden päivityksen ongelman ilmenemisen jälkeen. Päivityksen jälkeen pelaajien raivo vaikuttaa laantuneen, mutta pelin viralliseen subreddittiin tulee vieläkin uusia raportteja ongelmasta joka tunti.

Ongelma osui erittäin pahaan saumaan, sillä Riot päätti päivityksen ohessa kiristää rangaistuksia pelaajille, jotka jättävät ottelunsa kesken. Jos pelaaja on poissa useamman kierroksen, estää peli uuteen otteluun liittymisen vähintään tunniksi. Useat Vanguardin potkimat pelaajat palasivatkin huomaamaan menettäneensä paitsi ottelunsa, myös mahdollisuuden yrittää uudestaan.

Lähde: Ginx.tv
Artikkelikuva: Valorant