SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Valorantin alueelliset liigat alkavat – KOVA ja TENSTAR kantavat Pohjois-Euroopan suomalaistoiveita
  • Niko
    Nikkilä

Valorantin alueelliset liigat alkavat – KOVA ja TENSTAR kantavat Pohjois-Euroopan suomalaistoiveita

julkaistu: 13.02.2022 21:00

Riot Games paljasti Valorantin viralliset alueelliset liigat viime vuoden joulukuussa. Julkistus oli pitkään odotettu, ja se mukailee mallia, jota Riot Games on noudattanut League of Legendsin kisajärjestelmän kanssa.

Suomen kannalta EMEA-alueen liigoista oleellisin on sen Pohjois-Euroopan liiga Polaris, johon maamme virallisesti kuuluu. Polaris pitää sisällään Pohjoismaat, Irlannin ja Ison-Britannian. Kaiken kaikkeaan liigaan ottaa osaa kahdeksan joukkuetta per kausi.

Suomalaisfanien toiveita kantavat Polariksen ensimmäisellä kaudella KOVA (Jani “shéd” Marjasen ja Jesse “JESMUND” Terävän joukkue) sekä TENSTAR (Niko “polvi” Polvisen joukkue). Kauden muut osallistujat ovat Alliance, Excel Esports, who cars?, H20 YONK ja Human Tripwires.

Liigataisto alkaa 14.2. klo 19:00, jolloin TENSTAR kohtaa Alliancen. KOVA puolestaan debytoi  15.2. klo 19:00, jolloin se ottaa yhteen Excel Esportsin kanssa.

Liigaotteluita pelataan viikottain ja ne jatkuvat 9.3. asti. Ottelut ovat katsottavina suorana liigan Twitch-kanavalta.

Suomalainen Valorant-osaaminen on kuitenkin laajalle levittynyttä, ja suomalaisedustajia nähdään myös muissa EMEA-alueen Valorant-liigoissa. Nämä ovat Itä-Euroopan Surge-liigassa pelaava Team Finest (Jere “synsi” Virtasen joukkkue), Espanjan Rising-liigassa pelaava KOI (Joona “H1ber” Parviaisen joukkue) sekä DACH-maiden Evolution-liigassa pelaava Wave Esports (Okko “Feeqn” Pajarin joukkue) ja FOKUS (Ilari “iluri” Purasen joukkue).

Liigakausien palkintopotit ovat 20 000-25 000 euroa, jonka lisäksi niiden parhaat joukkueet etenevät seuraavan Valorant Challengers -turnauksen karsintoihin.

Liigojen tarkemmat aikataulu- ja lähetystiedot löytyvät täältä:

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: KOVA

Päivitetty 16.2: Lisätty Ilari “iluri” Purasen joukkuetiedot.