SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Valorantilla jo 14 miljoonaa kuukausittaista pelaajaa – CS:GO yhä kaukana edessä?
  • Niko
    Nikkilä

Valorantilla jo 14 miljoonaa kuukausittaista pelaajaa – CS:GO yhä kaukana edessä?

julkaistu: 04.06.2021 16:30

Riot Gamesin FPS-peli Valorant ohitti vastikään yhden vuoden tärkeän rajapyykin. Peli julkaistiin suuren fanfaarin saattelemana, olihan kyseessä kehittäjän ensimmäinen uusi pelisarja sitten League of Legendsin. Tavoitteet olikin asetettu varsin korkealle, ja peli suunniteltiin alusta lähtien e-urheilua ajatellen.

Pelaajalukujen valossa näyttää siltä, että lähestymistapa oli oikea. Riot Games kertoi tällä viikolla, että Valorantilla on yli 14 miljoonaa kuukausittaista pelaajaa. Tiedon lisäksi kehittäjä myös vahvisti, että pelin mobiiliversio on niin ikään suunnitteilla, mikä tulee todennäköisesti kasvattamaan pelaajakuntaa räjähdysmäisesti.

PC-pelaajat voivat kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä mobiiliversion pelaajat tulevat taistelemaan täysin omissa otteluissaan.

Kunnioitettavasta kasvusta huolimatta voi kuitenkin olla, että Valorantilla on vielä runsaasti kasvunvaraa, mikäli se haluaa tosissaan haastaa lähimmän kilpakumppaninsa CS:GOn. Valven julkaiseman hittipelin tarkkoja pelaajamääriä ei ole kuukausitasolla tiedossa, mutta vuosi sitten se piti hallussaan jopa 24 miljoonaa kuukausittaista pelaajaa, ja pelin suosio on muiden mittareiden mukaan jopa kasvanut siitä.

Nähtäväksi jää, miltä tilanne näyttää taas ensi vuonna.

Lähteet: Esportz, Dexerto Kuvalähde: Riot Games