SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Valorant-turnaus jäähylle huijausepäilyn vuoksi – Riot ottaa huijarit tosissaan
  • Niko
    Nikkilä

Valorant-turnaus jäähylle huijausepäilyn vuoksi – Riot ottaa huijarit tosissaan

julkaistu: 17.07.2020 10:45

E-urheilusivusto WePlay!:n järjestämä, 50 000 dollarin palkintopotilla varustettu Valorant-turnaus on parhaillaan käynnissä ja huipentuu finaaliinsa sunnuntaina. Kutsujoukkueita ja karsintojen kautta mukaan päässeitä joukkueita sisältävä turnaus jouduttiin kuitenkin laittaa hetkellisesti paussille, kun epäilyt huijauksesta nousivat kesken kaiken.

Saksalaisjoukkue VALORANDOn managerin Leon “Aricune” Nezirin mukaan turnauksen otteluita lykättiin eilen parilla tunnilla jotta Riot Games, Vanguard ja turnausjärjestäjä WePlay! kykenivät varmistamaan tilanteen. Vaikka yhtäkään joukkuetta ei ole suoraan syytetty huijauksesta, uutissivusto afkgaming huomauttaa, että liettualaisjoukkue Team nolpenki katosi eilen WePlay!:n osallistujalistalta.

Sivuston haltuunsa saaman kuvakaappauksen mukaan Team nolpenki myös kertoi nyt poistetussa twiitissään, että sen ottelua G2:ta vastaan lykättiin yhtä osapuolta koskevan, avoimissa karsinnoissa tapahtuneen huijausepäilyn vuoksi.

Tällä hetkellä Team nolpenki on taas mukana sivuston osallistujajoukkueiden joukossa, ja sekä se että G2 ovat mukana tämänpäiväisissä otteluissa. Näyttää siis siltä, että todisteita huijaamisesta ei epäilyksestä huolimatta löytynyt. Tapaus on kuitenkin vahva merkki siitä, että Riot Games on valmis seisomaan sanojensa takana, mitä tulee Valorantin kilpaelitoiminnan oikeudenmukaisuuteen.

Lähde: afkgaming Kuvalähde: Valorant