SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Valorant-tähti saa jatkaa mestarijoukkueessa – hurja 7-lukuinen siirtosumma!
  • Aleksi
    Majander

Valorant-tähti saa jatkaa mestarijoukkueessa – hurja 7-lukuinen siirtosumma!

julkaistu: 03.06.2021 13:30

Valorantin ensimmäisen kansainvälisen turnauksen voittanut Sentinels on ostanut Tyson “TenZ” Ngo:n (kuvassa keskellä) yli miljoonalla dollarilla. Kyseessä on yksi historian suurimmista siirtosummista kun kyse on pelaajan sijaan streameristä.

Tyson “TenZ” Ngo pelasi Sentinelsin riveissä Valorant Masters Reykjavik turnauksessa kun joukkue joutui korvaamaan Jay “sinatraa” Wonin kiirellä. Won oli saanut maaliskuussa kilpailukieltoa tämän ex-tyttöystävän syytettyä tätä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lainassa olleella TenZ:llä oli voimassa oleva sopimus Cloud9 -joukkueen kanssa.

Tilanteesta mielenkiintoisen tekee se, että TenZ ei koskaan kilpaillut Cloud9:n joukkueessa, vaan hän oli organisaatiossa sisällöntuottajana. Tilanne on siitä uniikki, että kilpapelaamisen historiassa on tuskin koskaan ennen ostettu miljoonasummalla Twitch-tähteä joukkuekokoonpanoon. Varsinaista siirtosummaa ei ilmoitettu, mutta sen kerrottiin olevan yli miljoona dollaria.

Satsaus on varmasti kannattava, sillä TenZ takoi uskomattomat lukemat Masters Reykjavik turnauksessa ja ansaitsi finaalipäivän arvoikkaimman pelaajan tittelin. Mastersin voitosta Sentinels kuittasi 200 000 dollaria ja nousi kirkkaasti Pohjois-Amerikan kärkeen MM-pisteissä.

Los Angelislaisella Sentinelsillä on joukkueita Valorantin lisäksi Fortnitessä, Apex Legendsissä ja Halossa. Organisaatio on kuitenkin verrattaen pieni, eivätkä monet fanit uskoneet sillä olevan varaa maksaa TenZ:istä. Jotkut jopa olettivat, että C9 saattaisi ostaa Sentinelsin jäljellä olevat pelaajat.

Cloud9:n omistaja Jack Etienne kertoi siirrosta seuraavaa: ”Olimme solmineet ehdot siirrosta jo ennen karsintoja, eli TenZ:in hinta ei yhtäkkiä hypännyt kattoon. Tehdessämme lainasopimuksen Sentinelsille tarjottiin mahdollisuus ostaa TenZ pois ja he ovat nyt käyttäneet tuon mahdollisuuden. TenZ halusi päästä kilpailemaan ja me halusimme antaa mahdollisuuden siihen.”

Lähde: Dotesports
Artikkelikuva: Sentinels