SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Valorant-tähdet antavat pelin rankedille täystyrmäyksen – Riot puolustaa valintojaan
  • Aleksi
    Majander

Valorant-tähdet antavat pelin rankedille täystyrmäyksen – Riot puolustaa valintojaan

julkaistu: 20.05.2021 09:00

Riotin huippusuosittu räiskintäpeli Valorant kerää kritiikkiä tähtipelaajilta. Tällä kertaa pelaajien kynsiin on jäänyt pelin kilpapelimuoto ranked, joka erityisesti korkeammalla tasolla ei tunnu tarjoavan tasaisia otteluita.

100 Thieves joukkueessa pelaava Spencer ”Hiko” Martin on puhunut kovaan ääneen siitä, kuinka korkealla tasolla pelaaminen vastaa lähinnä kolikonheittoa. ”Joka peli ratkeaa jo ennen ottelun alkua, joko saat hyvän joukkueen tai huonon joukkueen, yksikään peli ei tunnu tiukalta.” Tilanne on niin paha, että Hiko päätti 14.5. lopettaa kokonaan rankedin pelaamisen ja keskittyy jatkossa vain kilpapelaamiseen ja harjoitteluun joukkueensa kanssa.

Twitch-tähti Michael ”Shroud” Grzesiekin mielestä ranked on puolestaan puhdasta roskaa paripelaamisen takia. Riot päätti aiemmin tänä vuonna rajoittaa korkeimman tason pelaamista niin, että pelaajat voivat hakea peleihin maksimissaan kahdestaan. Shroudin mukaan muutos tekee peleistä kiusallisia, kun lähes aina joukkue koostuu kahdesta parista ja yhdestä yksinäisestä pelaajasta. Muutoksen myötä joukkueet eivät voi myöskään harjoitella rankedin puolella, mikä on suuri ongelma pienille joukkueille, joille ei välttämättä löydy harjoitusvastustajia.

Riot on vastannut kritiikkiin lupaamalla muutoksia matchmakingiin. Ensimmäiset muutokset on jo julkaistu, mutta ainakaan vielä huippupelaajat eivät ole raportoineet huomanneensa mitään todellista vaikusta.

Pelin kilpapuolesta vastaava ylempi suunnittelija Jonathan ”EvrMoar” Walker otti myös kantaa kritiikkiin Valorantin virallisessa Redditissä. Walker painotti, että mikään Riotin ottelujärjestelmässä ei ole suunniteltu johtamaan yksipuolisiin otteluihin, eikä Riotin oma data tue tällaista kritiikkiä. Hänen mukaansa osa pelaajista vain haluaa uskoa, että systeemi toimii heitä vastaan, eikä mikään saa heitä uskomaan toisin. Tällainen ajattelutapa on Walkerin mukaan tarttuvaa, sillä kun uudet pelaajat näkevät muiden valittavan systeemistä, alkavat he ajatella, että myös heidän häviönsä johtuvat systeemin vioista.


(kuvakaappaus Reddit/Riot)

Walker lupaa, että Riot kehittää rankedia jatkuvasti, mutta samalla toteaa, että tilanne ei ole läheskään niin huono kuin ihmisten valituksesta voisi päätellä. Hänen mukaansa moni kokee kuuluvansa paremmalle tasolle, kuin millä pelaa, ja siksi turhautuu kun ei pääse nousemaan järjestelmässä.

Viesteissään Walker tarjoaa myös pienen katsauksen siihen, mihin kehitys keskittyy tällä hetkellä. Suurennuslasin alla ovat erityisesti smurffit, eli pelaajat jotka tekevät uusia tilejä päästäkseen kiusaamaan aloittelijoita. Tämän lisäksi Riot haluaa tarjota joukkueille mahdollisuuden pelata yhdessä, mutta ratkaisu on vasta työn alla.

Lähde: AFK Gaming ja Ginx
Artikkelikuva: Shroud Twitch

Tuoreimmat uutiset: