SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Valorant saavuttaa pian 1,4 miljardin kokoisen uuden yleisön – luvassa huima kasvupyrähdys?
  • Niko
    Nikkilä

Valorant saavuttaa pian 1,4 miljardin kokoisen uuden yleisön – luvassa huima kasvupyrähdys?

julkaistu: 30.12.2022 15:46

Riot Gamesin hahmopohjainen FPS-peli Valorant panostaa nyt kunnolla kasvuun. Tämä vuosi oli pelin e-urheilupuolelle monella tapaa menestyksekäs, ja ensi vuonna alkaviin alueellisiin “franchise-liigoihin” on myös asetettu suuria toiveita.

Jokainen e-urheilulaji on kuitenkin jollain tavoin riippuvainen itse pelin pelaajamäärästä, ja myös tältä osin tullaan näkemään ensi vuonna kunnon panostusta. Peli nimittäin hyväksyttiin tällä viikolla niiden joukkoon, jotka ovat saaneen ensi vuodelle julkaisuluvan Kiinassa.

Laajentuminen noin 1,4 miljardin asukkaan maahan tarkoittaa merkittävää kasvupotentiaalia niin pelin pelaajamäärille kuin sen e-urheiluskenellekin. Moni e-urheilulaji on jo onnistunut löytämään menestystä Kiinasta, mukaan lukien Riot Gamesin oma League of Legends.

Etenkin hahmopohjaiset pelit ovat muutenkin suosiossa Aasiassa, ja koska Riot Gamesin omistaa kiinalainen Tencent, voidaan pelin markkinointikampanjan odottaa olevan varsin mittava.

Todennäköisimmin Kiinan valtaus tarkoittaa, että maan e-urheiluorganisaatioita tullaan näkemään Tyynenmeren alueellisen liigan karsintoina toimivissa alemmissa turnaussarjoissa, kuten Challengers-turnauksissa. Pidemmällä tähtäimellä mahdollista on myös, että kiinalaisorganisaatioita hyväksytään liigan kumppanijoukkueiden joukkoon.

Toisaalta Kiinassa toimiminen on monella tapaa epävarmaa ja täynnä sudenkuoppia. Pelijulkaisija Activision Blizzard ilmoitti juuri viime kuussa, etteivät sen pelit ole enää saatavilla maassa ensi vuodesta eteenpäin. Syynä tähän oli yhtiön puheenjohtajan Mike Ybarran mukaan kykenemättömyys päästä yhteisymmärrykseen maansisäisen julkaisukumppani NetEasen kanssa.

Lähde: Valorant Weibo, NPAA Kuvalähde: Riot Games